Ezine.bg»Статии»Мода»Направи си сам»Да си направим плажна чанта

Да си направим плажна чанта

Плажна чанта

Как трябва да изглежда чантата за плаж? Преди всичко да бъде голяма, за да може да побира всички необходими неща за приятното прекарване на плажа.

Това са на първо място хавлията, водата, плажното масло, книга за четене или пък плеър за музика и още куп други важни предмети. Другото важно условие е чантата да бъде цветна – в крайна сметка лято е, а цветовете създават настроение.

Не на последно място тъмните багри ще привличат слънцето и ще я нагорещяват. Освен всичко останало, лятната плажна чанта трябва да се включи и в бюджета ни.

Чанти

За да се случи това, най-лесно би било, ако сами си изработим плажната чанта – по този начин няма да похарчим много пари за нея, а и ще си я направим в каквито цветове пожелаем.

Можете да си я направите с помощта на стара тениска – едноцветна или с щампа, това няма никакво значение. Ще са ви нужни само тениска, игла и конец, както и ножица. Колкото по-голяма тениска изберете, по-голяма ще бъде и чантата ви.

Изрежете деколтето и ръкавите на тениската – това ще са отвора на чантата (деколтето) и дръжките (ръкавите). Ръкавите изрежете малко след шевът, който ги е съединил с тениската.

Плажна мода

В долната част нарежете тениската на ленти с дебелина около 1 см. Опитвайте се да ги правите еднакви. Дължината им може да бъде около десетина сантиметра – зависи от това колко дълга е тениската.

След това ще се получат два реда ленти от плат – завържете първата лентичка с тази зад нея, като трябва да направите двоен възел.

Направете същото с останалите ленти. Накрая, ако желаете, може да подгънете изрязаната част от ръкавите и деколтето, а ако сте изрязали достатъчно добре, можете да го оставите и без подгъв.

В случай, че в последния момент установявате, че нямате плажна чанта, сътворете си нещо за няколко минути. Използвайте стар потник и най-обикновен ластик.

Обърнете потника наопаки, след което хванете долната широка част на дрехата и я завържете с ластика. Следва да върнете обърнете потника от лицевата му страна – чантата е готова и ще реши проблема поне временно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest