ezine.bg»Статии»Здраве»Народна Медицина»Народна медицина при стрептококи

Народна медицина при стрептококи

Пламена M.Пламена M.
Джедай
6k510
Чай от салвия

Стрептококите представляват най-честите причинители на инфекции в човешката патология. Те са от рода Streptococcus. Родът им включва общо 46 вида, като повечето от тях представляват част от нормалната флора на човека, докато други причиняват сериозни заболявания.

Стрептококи се срещат най-често като причинители на вътреболнични инфекции, бактериемии, ендокардити (особено болни с изкуствени импланти - клапи и стави, черепномозъчни шънтове, уринарни инфекции.

При лечението на стрептококови инфекции е добре медикаментозното лечение да се съчетае с народното. Добре е да се приемат отвари и настойки от билки и горски плодове, съдържащи големи количества витамини като шипки, малини, боровинки. При използването им пациентът увеличава защитните сили на организма и имунитета и стимулира бързото отстраняване на токсините.

Добре е да се приемат и отвари от растенията с характерно диуретично действие, като червена боровинка лист, мечо грозде. Добре действат и отварите от растения със стягащи, противовъзпалителни и антибактериални свойства - дъбова кора, върба кора, лайка, които се използват както вътрешно, така и външно.

Стрептококи

При процеса на възстановяване е добре да се прави топлинна обработка на тялото с отвари от билки, както и топли бани. При профилактика на стрептококовата инфекция трябва да спазват добра лична хигиена, както и хигиена на жилището. Здравословната и балансирана диета също е важен компонент на защита срещу всяка болест.

По време на лечението пациентите със стрептококова инфекция трябва да бъдат изолирани от здравите членове на семейството. Лоши навици като пушенето и злоупотреба с алкохол могат значително да намалят ефективността не само на общи и локални защитни бариери, но и да повлияят неблагоприятно на изхода на заболяването, като увеличат риска от усложнения.

Препоръки от народната медицина при стрептококи:

Бял равнец

Да се приемат имуномодулиращи средства, които имат диуретични свойства, като:

- Малини – те потискат растежа на стафилококус ауреус;

- Градински лук и чесън – Могат да убият стрептококите;

- Сок от череши;

- Ягоди – Имат антимикробни свойства срещуна патогенни чревни инфекции;

Касис

- 2 супени лъжици бял равнец се заливат с 200 мл вряла вода. Пие се по половин чашка 2 пъти дневно;

- Добре е да се приема естествен антибиотик – по една кайсия сутрин и вечер на празен стомах;

- Касис – Също убива стрептококите, като доставя на организма допълнително количество витамин C и премахванна възпалението;

- Чай от мащерка или отвара, както и пресните подправки за овкусяване на храната ще помогнат за укрепване на имунната система и убиването на болестотворните микроби;

- Пчелният мед и пчелните продукти помагат да се засили имунната система и да се справи със стрептококите;

- Жълт кантарион, горска ягода-лист, бреза и корен репей на прах се смесват. Една супена лъжица от сместа се залива с 300 мл. Затваря се в термос за един час. Приема се в комбинация с 1 ч.л. мед по половин чашка един път на ден, десет дни;

- Корен на ехинацея, репей, градински чай, черен оман (листа), невен, сухи листа от орех и касис се смесват. Процедурата е като предишната.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest