ezine.bg»Статии»За Дома»Кои вещи могат да ни направят щастливи

Кои вещи могат да ни направят щастливи

Антония Р.Антония Р.
Джедай
3k150
Огледало
Бамбукова кутия за чай с 8 секции - 31см
Практичен аксесоар за вашия дом:
Бамбукова кутия за чай с 8 секции - 31см
53.13 лв.
Виж ››

Интериорът на дома може да влияе на човешките емоции. Психолозите смятат, че определени предмети могат да събудят положителни емоции и да повлияят благоприятно на настроението.

Снимки

Дори да не сте много фотогенични, снимките на усмихнати лица могат да ви заредят положително. Фотографиите на хора, които обичате провокират щастливи спомени. Освен това те могат да се впишат в интериора на жилището по най-разнообразни начини. Специалистите по фън шуй препоръчват снимките да се поставят в десния ъгъл на дома – той символизира взаимоотношенията.

Картини

Дом

Картините трябва да се избират съобразно с усещанията, които провокират. Експертите съветват за дома да се избират произведения носещи спокойствие, сигурност и сила.

За спалнята се препоръчват картини на пеперуди – те символизират романтиката.

Растения

Специалистите по фън шуй препоръчват да поставите растения в дома си, за да привлечете положителната енергия. Необходимо е растенията да се подредят в южната зона на дома, за да се хармонизират отношенията в семейството. Препоръчва се представителите на флората да са със закръглени или овални листа.

Фън шуй

Огледала

Огледалата имат свойството да разширяват пространството. Препоръчва се да се поставят около растения или срещу красиви пейзажи. Огледалата се смятат за символ на благосъстоянието на семейството. Експертите съветват огледала да се поставят срещу входната врата на помещението, за да се избегнат тревожните емоции.

Кристали

Минерали

Много народи почитат кристалите като свещени камъни. Специалистите напомнят, че при избора на кристали трябва да се съобразим със зодиакалните знаци на членовете от семейството. За да се подобри енергията в пространството, е важно кристалите да са природни, а не изкуствени имитации.

Пирамиди

Пирамидите имат свойството да хармонизират енергията в пространството. Смята се, че пирамидите могат да смекчат негативните влияния и да засилят имунитета.

Аквариум

Доказано е, че гледайки движението на рибите, човек се отпуска. Най-препоръчвани са златните рибки, защото са символ на богатство.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest