Ezine.bg»Статии»Любопитно»Психология»Умните жени са най-ревниви

Умните жени са най-ревниви

Ревност

Дали любовта е израз на много силни чувства и привързаност към някого или може да се определи като липса на увереност. Вероятно ви се е случвало да усетите ужасното изгарящо чувство на ревността – наведнъж ви връхлитат толкова много емоции, които всъщност трудно успявате да контролирате.

Ревността е присъща на всеки човек и то от съвсем крехка възраст – ако в семейството има второ дете, първото неминуемо започва да ревнува. Стремежът да си единствен, важен, ценен, обичан е изключително съществена част от човешкия живот.

Съществува и другата страна на ревността – липсата на достатъчно увереност и страхът от загуба и самота на любим човек. Във взаимоотношенията между двама влюбени, ревност също има, дори понякога повече от приетото за допустимо и нормално.

Умна Жена

Според изследване проведено във САЩ, става ясно, че и двата пола са ревниви, но жените, които имат повечко умствен потенциал ревнуват повече от останалите. Това изследване е плод на учени от колежа Роанок във Вирджиния.

Според специалистите, които са провели изследването, причината се крие в това, че хората, които имат по-голям умствен потенциал обикновено са перфекционисти във всяко нещо, с което се занимават и с което се захващат (работа, семейство, личен живот).

В този ред на мисли, ако хипотетично партньорът им изневери, този връх, който за себе си са постигнали и това съвършенство бързо ще се развали.

Ревнуване

Според резултатите от проучването съобщенията, които се изпращат във Фейсбук предизвикват по-силна ревност у жените, отколкото при мъжете. Участниците били помолени да се представят хипотетична ситуация - да видят, че любимият им получава двусмислено съобщение в социалната мрежа Фейсбук.

Резултатите показват още, че добавянето на някаква емотикона – усмихнато, намигащо или друго човече, ще засили чувството на ревност и у двата пола.

Ако след съобщението дамите видят намигащо човече, това определено може да пробуди ревността им. За господата пък използването на всякакви емотикони може да предизвика ревност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest