ezine.bg»Статии»Красота»Маникюр и Педикюр»Маникюр според зодията

Маникюр според зодията

Пламена M.Пламена M.
Джедай
6k492
Маникюр според зодията
Дерма ролер с 540 игли за лице и тяло
Препоръчано за теб:
Дерма ролер с 540 игли за лице и тяло
12.00 лв.
Виж ››

Оказва се, че не само характерът се определя от зодията. От това какво ви вещаят звездите зависи и какъв да бъде вашият маникюр в следващия сезон. И колкото по-близо до нас е есента, толкова по-наложително става вземането на решение какъв да бъде той.

Въпреки че предстоящото време носи по-скоро меланхолия, един красив маникюр винаги може да ви оправи настроението. А тенденциите през предстоящата есен очароват с красота и изискани, наситени цветове.

Идва времето на късите нокти. Ако ли обаче поддържате средна дължина на маникюра си и това ви допада повече, то носете ноктите си така, както се чувствате най-красива.

Маникюр

Огнени зодииОвен, Лъв и Стрелец. На подвластните на огъня зодии най-много отиват червения и жълтия цвят, както и всички нюанси в диапазона между тях.

Най-подходящата основа за сезона е огненочервен лак. Всякакви вариации върху него - “златни” камъчета и метални “перлички” са подходящи. Краищата им пък могат да се боядисат със сребро или се допълват със сребърна ивичка. За фиксиране се използва прозрачен златист или кремав лак.

Земни зодии - Телец, Дева и Козирог. Най-подходящите цветове за тези нежни натури са розовият, зеленият, светло- и тъмносиният цвят. Всички нюанси на кафявото също са добро решение.

Лак за нокти

Но трябва да се спрете само на един от двата варианта, тъй като съчетанията им са несполучливи. Шарките и украсите са или в рамка или имат овални и нежни форми. Могат да се украсяват с метални пластинки. Най-добрата фиксация се постига с безцветен лак, върху който може да се нанесе тънък перлен слой.

Въздушни зодии - Близнаци, Везни и Водолей. Белият, сребърен, светлосин, оранжев и всеки нюанс на жълтото биха били подходящи за представителите на тези зодии. Рисунките отгоре пък се нанасят с тъмносин, бял и черен лак, и се украсяват с камъчета. Изключително подходящи са и апликации от плат. Тази феерия се фиксира с безцветен лак.

Водни зодии - Рак, Скорпион и Риби. При тях основата се състои от нежен розов лак. Още преди да е изсъхнал, се нанасят главните елементи - миниатюрни “брилянтчета” или блестящи мъниста. Рисунките и фигурките се фиксират с гъст слой прозрачен лак. Иновативен елемент е нанасянето върху него, по края на ноктите, бял лак.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest