ezine.bg»Статии»Любопитно»Психология»Как да се справим с женските настроения

Как да се справим с женските настроения

Пламена M.Пламена M.
Джедай
6k494
Женски настроения
Двустенни термо чаши за кафе - 2 броя по 200 мл
Качество без компромис:
Двустенни термо чаши за кафе - 2 броя по 200 мл
29.00 лв.
Виж ››

Всяка жена е сексапилна, отмъстителна, смирена, яростна, мила, нервна. Все различни превъплъщения, непонятно свързани в една нежна душа. В даден момент може да е истински пожар – да крещи, да вика, да е в ужасно настроение, докато в следващия - нежно полага глава на мъжкото рамо.

Е, на представителите на мъжкия пол със сигурност не им е лесно. За всяко едно от настроенията обаче си има причина. То е съобразено с месечния календар на женските настроения. Когато знаете какво да очаквате, много по-лесно ще се справите с него.

Непредсказуемите настроения всъщност много лесно могат да бъдат предвидени. Те се дължат на хормоните, от които се влияе нервната система, тонусът, самочувствието, разумът - т.е. настроенията.

Ужасни жени

Мъже, за да знаете в какво настроение ще е вашата половинка днес, трябва да се запознаете из основи с нейния месечен календар.

Около 3-4 дни преди менструалния цикъл жената е разсеяна и отвеяна. Мисълта е накъсана и хаотична, а концентрация просто е невъзможна. И тъй като всяка жена мрази да е безпомощна, тя реагира на това с инат и упоритост. Решението е в този период мъжете да са тихи и да осигуряват на половинката си спокойствие и релакс.

Освен това няколко дни преди цикъла повечето жени се разнежват. Стават по-чувствителни, по-мелодраматични и детайлни. Нищо не им убягва от погледа, поради което околните отново трябва да внимават да не сбъркат в нещо и да разстроят дамата.

Жени

По време на цикъл в женското тяло и мозък се сблъскват няколко неща - буря, фурор, вулкан и всички онези природни стихии, които са неконтролируеми и апокалиптични. Нито един мъж не би могъл да си представи подобна схватка.

Знайте, че първият ден е най-ужасен. Всичко може да подейства изнервящо, водещо след себе си буря от емоции. Жената се чувства ядосана не само на заобикалящия я свят, а и на самата себе си. Има склонност към самообвинения и самокритика.

Но спокойно – след първия ден лошото настроение започва лека полека да отслабва. През тези дни комуникацията на жената с околния свят е почти неосъществима.

След края на цикъла се наблюдава спад на хормонната буря. Още в първия ден след периода нещата бързо започват да си идват по местата. Нежната половинка е заредена с нови емоции, сили и стремежи. Остават още три седмици до новата буря.

Все пак, има малък процент дами, които стоят над тези неразположения. Но дали вие познавате такава? Съмняваме се.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest