ezine.bg»Статии»За Дома»Фън Шуй»Фън шуй в хола

Фън шуй в хола

Фън Шуй в Хола
Висящ органайзер със закачалка за бижута и аксесоари
Практичен аксесоар за вашия дом:
Висящ органайзер със закачалка за бижута и аксесоари
27.00 лв.
Виж ››

Холът е една от най-често използваните стаи в дома. Според фън шуй е много важно там да няма тъмни ъгли – тоест от съществено значение е по какъв начин ще наредите мебелите си. Според философията на източното изкуство тъмните ъгли ни пречат - в стаята не може да влезе положителна енергия.

Ако във вашия хол има подобни тъмни ниши, можете да поставите в тях лампа например, която да се върже изцяло с интериора и да внесе светлина.

Друг вариант е да добавите саксийно цвете или някакво произведение на изкуството. Изборът на предмета направете като се съобразите не само с фън шуй, но и със собствения си вкус, за да се чувствате удобно у дома си.

Ако имате голи стени в хола, можете да поставите огледало – малко по-нетрадиционно предложение, но пък стаята ще се разшири оптически. Освен това е задължително огледалото да бъде сложено на такова място, че да отразява красива и подредена гледка.

Ако сложите огледалото на неправилното място, не само няма да привлечете хармония у дома, но и ще предизвикате отрицателната енергия и ще постигнете обратен ефект.

Според фън шуй в стаята трябва да има пространство – не обзавеждайте помещенията прекалено натруфено, включително и хола. Освен това стаята винаги трябва да бъде подредена. В повечето семейства, телевизорът се намира в центъра на хола, но източното изкуство смята, че по този начин потокът от положителната енергия се нарушава.

Хол

Сложете уредите, така че да не са център на вниманието, когато влезете в стаята. В стремеж да достигнете баланс между Ин и Ян, фън шуй предлага да сложите по няколко елемента, които принадлежат и на двете енергии. Наредете възглавнички, сложете саксии.

Много е важно в хола да не поставяте изкуствени цветя – източното изкуство смята, че те са символ на смърт. Когато подреждате мебелите, не ги слагайте с гръб към прозорец или врата.

Не поставяйте снимки, които не ви навяват положителен спомен срещу вратата на хола. В дома си, не само в хола, слагайте снимки, които ви носят много хубави спомени и ви карат да се усмихвате.

Не слагайте големи витрини, които затварят пространството и не позволяват на положителната енергия да се настани в стаята. Светлината трябва да е в изобилие, най-добре естествена. Ако това не е възможно, сложете достатъчно осветителни тела, но внимавайте – тя трябва да бъде мека, а не да дразни очите ви.

До вратата на хола можете да намерите място за един декоративен фонтан – подобни предмети добавят допълнително щастие в дома. Може да замените фонтана с аквариум с риби.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
53
44
33
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Банко Пиронков
Банко Пиронков
07.12.2013 11:12
Фонтан или аквариум до входната врата на хола - откъде ги измислят хората подобни съвети??? Че и добавят допълнително щастие!!!
9
0