Фън шуй в офиса

Пламена M.Пламена M.
Джедай
6k514
Фън Шуй в офиса

Основната цел на източното учение фън шуй е създаване на хармонична и здравословна атмосфера и среда както за живот, така и за работа. А в ежедневие като нашето, в което сме обградени с всевъзможна електроника като компютър, телевизор, DVD плейър, мобилен телефон - това е, меко казано, трудна работа.

Поради това все по-често хората започнаха да се обръщат към древната китайска наука, за да подобрят средата си. Доказано повечето хора прекарват 75% от съзнателния си живот на работното място. Поради това именно там, в офиса, всеки трябва да се чувства добре. Как да организираме офиса според Фън Шуй?

Ключова част от учението Фън Шуй са ин и ян. Те са важна част от подредбата на електроуредите. Това е така, тъй като се смята, че Ян се съдържа в машините, телефоните, правоъгълните бюра, щорите, предметите с отразяващи повърхности, а Ин енергията - в хартията, килимите, дървените шкафове, произведения на изкуството, завесите, тапетите.

Двете енергии трябва непрекъснато да се балансират, за да бъде създадената нужната хармонична среда. Това, от своя страна, би довело до засилване на късмета, паралелно с което до увеличаване на доходите.

Стаята, в която е разположен офисът, трябва да има естествен приток на светлина. Тя от своя страна трябва да се балансира с щори, пердета или растения. Доказано е, че изкуственото осветление води до депресии.

Фън Шуй в работата

Цветовете, които трябва да присъстват в стаята, са подчинени на Ин – зелено, синьо и черно. Те обаче не трябва да са натрапчиви. Може да се балансират в някоя красива картина с контрастни цветове.

Обикновено бюрото на повечето хора, работещи в офис, е малка вселена от листа, папки, химикалки. Фън шуй съветва този плот да се почиства и подрежда ежедневно, като от него се премахват старите, непотребни вещи и хартийки. Те носят отрицателна енергия. За да се систематизира хаосът, всеки офис се нуждае и от чекмеджета.

Разположението на бюрото с компютъра и стола е от изключително значение. Зад гърба на седящия в никакъв случай не трябва да има врата или прозорец. Подобно разположение прави човека раздразнителен и нервен. Ако ли зад вас има изпъкнал ъгъл или колона, най-добре го маскирайте със стена от висящи цветя.

От друга страна, слънцето не трябва да се отразява в монитора. Спрямо това бюрото трябва да бъде поставено диагонално срещу вратата. Ако се използва настолна лампа, тя трябва да е насочена диагонално спрямо компютъра. Бюрото може да се постави в ъгъл на стаята, максимално отдалечен от вратата ѝ, където ще имате командна позиция.

Цветя според фън шуй
Снимка: BUMIPUTRA/pixabay.com

За да се засили креативността, компютърът трябва да е поставен с западната или северната част на офиса. Ако ли пък искате да увеличите доходността, то поставете го на югоизток.

За да върви безпроблемно работата, което неминуемо ще доведе до нови бизнес успехи, фън шуй препоръчва поставянето на малко фонтанче или аквариум в посока изток, север или североизток.

Подходящи за него са черните или сини рибки. За да стабилизирате финансите, то поставете касата или сейфа на север, запад или северозапад.

Прочетете още Фън Шуй съвети за успех и хармония.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Банко Пиронков
Банко Пиронков
01.11.2013 15:38
Няма указания във Фън Шуй стаите да се боядисват в Ин цветове, както и няма значение къде ще стои компютърът, поне не по този начин, както е написано тук. А за черните и сини рибки не си струва да коментирам.
10
0