Ezine.bg»Статии»Здраве»Митовете за противозачатъчните хапчета

Митовете за противозачатъчните хапчета

Антония Р.Антония Р.
Джедай
3k77
Противозачатъчни

Макар че са създадени в близките десетилетия, противозачатъчните хапчета претърпяха голямо развитие от първата си поява на пазара.

В някои държави дори се обсъжда идеята хормоналните контрацептиви да се предлагат в аптеките без рецепта.Около тези хапчета съществуват широко разпространени заблуди, които карат жените да ги възприемат погрешно.

1. Противозачатъчните хапчета са вредни - много от отзивите за контрацептивите са остарели. Тежките странични ефекти, които са имали първите анти-бебе таблетки вече са само история.

Противозачатъчни схема

Действието, което хормоналните препарати оказват на организма не може да се характеризира като полезно или вредно.

Хормоналната конрацепция просто гарантира почти 100 % гаранция за предпазване от нежелана бременност.

Понякога тези хапчета се изписват за лечение на различни здравословни проблеми, а когато не са назначени от специалист, могат да провокират появата на различни здравословни проблеми.

Противозачатъчни хапчета

2. Противозачатъчните хапчета имат еднакъв ефект върху всички жени - никоя приятелка или близка до вас жена не може да ви препоръчва или да гарантира за определена марка контрацептиви.

Различията между организмите са толкова основни, че полезните хапчета за едни жени могат да се окажат вредни за други. Тези хапчета се изписват само от лекари след направени редица изследвания.

3. Ако пиете дълго противозачатъчни хапчета, няма да забременеете - тук е регистриран точно обратния ефект.

След прекъсването на хормоналните хапчета е по-вероятно да забременеете с близнаци, защото в яйчника започват да се образуват по 2-3 яйцеклетки.

4. Задължително е да се правят паузи при пиенето на противозачатъчни хапчета - ако хапчетата не водят до странични ефекти, можете да ги пиете непрекъснато.

5. От противозачатъчните хапчета се пълнее - това явление е забелязано при 7 % от жените, които наддават от 2 до 5 кг. При някои жени таблетките водят до повишаване на апетита, а при други до намаляване, но това им въздействие не може да се предскаже.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
51
41
31
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
A
A
31.12.2013 09:20
относно номер 5 всички мои приятелки,които са сконни към напълняване след пиене на противозачатъчни напълняха с повече от 5 килограма ;]
2
0