ezine.bg»Статии»Любопитно»Миш-Маш»Пушенето на трева увеличава мъжките гърди

Пушенето на трева увеличава мъжките гърди

Мъжки гърди

Според резултати от ново проучване пушенето на марихуана при мъжете може да увеличи гърдите им. Всъщност пушенето на трева води до развитие на гинекомастия – това е доброкачествено увеличаване на млечните жлези при господата.

Според проучването доста са случаите, в които гърдите на мъжете порастват толкова, че е необходимо да носят специален сутиен.

Разликата с женското бельо е огромна – дамските сутиени оформят бюста, за да изглежда по-добре, а има и сутиени с подплънки, които могат да направят гърдите значително по-големи.

Мъжките сутиени обаче целят точно обратния ефект – да скрият гърдите. Учените са убедени, че подобно състояние на гинекомастия влияе най-вече на психиката на господата.

Американският пластичен хирург Антони Йен обяснява, че причината за уголемяването на гърдите е хормонален дисбаланс у някой мъже. Освен това доктор Йен е убеден, че употребата на марихуана намалява нивата на тестостерон в организма на мъжете.

Марихуана

От дълго време се коментира дали марихуаната е полезна или е вредна. Според едни тя изключително полезна при конкретни здравословни неразположения, според други – твърдението на първите е чиста лъжа и заблуждава сериозно болните.

Изглежда обаче, че в Уругвай са се разбрали по този въпрос и са постигнали консенсус. Там отглеждането, продажбата и пушенето на марихуана вече е напълно легализирано.

Предложението е направено от правителството - одобрено е от 16 представители на Сената. Против са били по-малко – 13 души. Всъщност лица над 18 години, които са регистрирани в правителствената база данни, ще могат да си купуват по максимум 40 г марихуана месечно. Освен това е задължително тези граждани да са уругвайци и да купуват тревата от лицензирани фармацевти.

В клубовете за пушене ще може да се отглежда марихуана – до 99 растения годишно, но само ако членовете на клуба са между 15 и 45 човека. До този момент в Уругвай беше легално само пушенето на марихуана, вече ще бъде възможно и отглеждането, както и продажбата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest