ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Йога»Йога за лека бременност

Йога за лека бременност

AdminAdmin
Дарт Вейдър
1k1530
Йога за бременни
Диспенсър за напитки Inovagoods - 3.5 литра
Практичен аксесоар за вашия дом:
Диспенсър за напитки Inovagoods - 3.5 литра
79.00 лв.
Виж ››

Дамите, които скоро ще станат майки, няма да сбъркат, ако по време на бременността посещават йога курсове, категорични са американски гинеколози.

Тези упражнения осигуряват оптимална доставка на кръв и кислород и развиват плода. Те също така се отразяват добре върху репродуктивните органи на жената и подготвят таза за физическо раждане.

Йога курсът успешно помага да се облекчат отоците, от които много жени се оплакват в последните месеци на бременността. С упражненията плодът се намества в удобна позиция, за да илезе безпроблемно на бял свят.

Този вид "духовен спорт" може да повиши нивата на енергията и да възстанови обмяната на веществата в организма на бъдещите майки.

Освен това, докато го практикувате, ще кажете "чао" на гаденето и сутрешния световъртеж.

Йогата още освобождава напрежението, натрупано около шийката на матката и канала за раждане.

А медитацията помага да разрешите страховете и конфликтите, които ви терзаят. Чрез нея майката успява да установи контакт с детето си.

Йогийският сън пък е форма на физическо и душевно спокойствие, който подготвя допълнително жената за раждането на детето.

Упражненията са особено полезни и ефективни и след раждането. Те помагат при възстановяването на матката, корема и таза след края на бремеността.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest