ezine.bg»Статии»Здраве»Народна Медицина»Висока температура при възрастни

Висока температура при възрастни

Висока температура
Загряващи пластири при болки и травми
Препоръчано за теб:
Загряващи пластири при болки и травми
20.00 лв.
Виж ››

Високата температура е един от първите симптоми на доста заболявания. Грипът например не минава без да вдигнем температура, в повечето случаи висока, появява се и усещането за отпадналост на тялото. Освен редицата таблетки, които можете да изпиете, бихте могли да опитате да я свалите и с така наречените бабини рецепти.

Предлагаме ви няколко рецепти, с които ще успеете да овладеете положението доста бързо. Не забравяйте обаче, че грипът е опасен, ако не се лекува правилно, затова най-добре потърсете лекарска помощ, след като свалите високата температура.

1. Един от най-ефикасните начини е да смесите в купичка равни части вода и оцет, след което с помощта на кърпи да започнете да слагате компреси на болния. Завивате компреси на китките, на глезените и на челото му. Когато кърпата поизсъхне, потапяте отново в сместа. Този вариант действително много бързо сваля температурата.

температура

2. Следващото предложение е отново с оцет. Намокрете памучни чорапи в оцет и ги изстискайте, след което обуйте болния. Той трябва да се завие на топло.

3. При температура, която надвишава 39 градуса, намокрете чаршаф с вода (може и оцет) и увийте тялото на болния. Когато изсъхне, сменете чаршафа, ако температурата не е спаднала до нормална.

4. В някои част на България свалят високата температура на възрастен човек, като намазват ходилата с пчелен мед, след което обуват болния с памучни чорапи.

Оцет

5. Направете на болния чай от джинджифил – той бързо ще овладее положението и ще свали температурата. Чаят може да бъде подправен с мед и лимон.

6. Други ефикасни билки за сваляне на температура са липа, бъз, бяла бреза, маточина.

7. При висока температура е важно да се пият много течности. Добре влияе сокът от малини – най-добре да е затоплен. Можете да направите и чай от плода - също е много ефикасен.

8. Следващият начин за сваляне на температурата е с помощта на лук – нарежете няколко глави и го сложете в памучни чорапи, след което накарайте болния да ги обуе. Върху тях трябва да се сложат още един чифт чорапи – идеята е краката да не изстиват.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest