ezine.bg»Статии»Интимно»Как да разпознаем сексуалното привличане

Как да разпознаем сексуалното привличане

Антония Р.Антония Р.
Джедай
3k156
Сексуално Привличане
Диспенсър за напитки Inovagoods - 3.5 литра
Практичен аксесоар за вашия дом:
Диспенсър за напитки Inovagoods - 3.5 литра
79.00 лв.
Виж ››

Флиртът е игра, в която мъжете и жените използват целия си арсенал от жестове, с които да покажат на покажат на един човек, че ги привлича сексуално. Повечето от тези жестове са неосъзнати и рефлексивни.

Игра с дрехите

Когато един мъж е сексуално привлечен от жена, той не може да стои мирно. Той започва да си играе с копчетата или други части на дрехите си, да нервничи, с което ясно показва, че намира дадена жена за привлекателна.

Сърцебиене

Флирт

Най-ясният показател, че вие сте привлечен сексуално от даден човек, е ускоряването на сърдечния пулс. Това е естествена физиологична реакция на организма в следствие на повишения хормон норадреналин, който ускорява сърдечния ритъм. От това е провокирана легендата за пронизаното сърце от любовните стрели на Купидон.

Изпотяване на дланите

Втората най-честа физиологична реакция, която показва, че един човек ни привлича, е изпотяването на дланите. Това е предизвикано от импулсите, които мозъкът изпраща към кожата и отделителната система, активирайки по този начин потните жлези. В този момент рязко се повишават хормоните допамин, норадреналин и серотонин.

Разширяване на зениците

Когато един човек ни привлича сексуално, нивото на допамин се повишава, което провокира разширяването на зениците. От там идва прословутия израз любовен поглед, който е известен като втренчен и замислен.

Флиртуване

Имитиране

Често, когато харесате някого, първата среща е много смущаваща затова неволно правим същите жестове, които обекта, от които сме привлечени, прави.

Жестове с краката

Когато върховете на пръстите на краката на един мъж сочат към вас, това е ясен знак за неговия интерес. Мъжете от друга страна разпознават, че една жена ги харесва, когато тя кръстоса краката си. Сгънатите колене са съблазняваща поза, която подканя един мъж към действие.

Науката от друга страна казва, че жените се привличат по-силно от мъже с нисък тембър на гласа. Инстинктивно жената бива привлечена от басовите тонове, които според учените подсказват за мъжественост, сила и власт.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest