ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Тренировки»Три упражнения срещу целулит

Три упражнения срещу целулит

Упражнения срещу целулит
Спортен колан за отслабване с ефект на сауна
Препоръчано за теб:
Спортен колан за отслабване с ефект на сауна
20.00 лв.
Виж ››

Борбата с портокаловата кожа е трудна, а за да има някакъв ефект, трябва да сте наистина постоянни. Предлагаме ви три упражнения, с които можете да отървете от целулита, особено ако ги съчетавате и със здравословно хранене, антицелулитни масажи, консумиране на повече вода.

- За първото упражнение е необходимо да легнете на пода, като краката ви са свити в коленете и са разтворени на ширината на таза, стъпалата ви са стъпили на земята.

Ръцете са отпуснати до тялото, с длани към пода. Започнете да повдигате таза и се опитвайте да се задържите, след повдигането – по възможност повече от 20 секунди. След това отпуснете таза в изходната позиция за това упражнение. Направете 15 повторения.

Целулит

- Направете по 10 напада на всеки крак. Ето как става това – заставате прави с разтворени крака, колкото е ширината на таза. Придвижете десния крак напред, като целта е той да образува прав ъгъл, а коляното на левия крак ще опре в пода.

Върнете се в изходна позиция и повторете. Веднъж, след като усвоите упражнението, можете да започнете да се натоварвате и с тежести в ръцете. Но преди това, обезателно се уверете, че ще се справите. Ако се окаже твърде трудно за вас, продължете само с напъди и отложете тежестите.

- Последното упражнение е малко по-сложно и е добре познато като български клек. Нужен ви е стол, може и диван. Застанете с гръб към дивана, на една крачка пред него, разтворете краката на широчината на таза.

Упражнения

Подпрете пръстите на левия крак на дивана. Започнете на приклякате, докато тазът ви не застане в една равнина с дясното коляно. При това движение лявото коляно трябва да бъде насочено към пода. Направете няколко повторение, след което започнете упражнението с другия крак.

На по-късен етап можете да започнете да използвате тежести за ръцете, докато правите упражнението – така то ще има по-добър ефект за фигурата ви.

Запомнете, че независимо кое от упражненията правите, не бива да има резки движения – правете ги плавно и бавно, за да не се нараните.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest