ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Здравословно Хранене»Прясно мляко срещу мускулни болки и схващания

Прясно мляко срещу мускулни болки и схващания

Прясно Мляко

При физическо натоварване често се появяват схващания по тялото, както и мускулна треска. Можете лесно да се справите с тях, при това без никакви хапчета. Предлагаме ви три начина да се отървете от схващанията по тялото:

Хапнете топла супа преди да започнете да тренирате. Ако нямате, можете просто да си направите някакъв бульон. Според специалистите топлата напитка ще помогне да се компенсира натрия, който губите при потене.

Следващото предложение е за компрес с розмарин. Трябват ви няколко листенца от билката, като няма значение дали е в пресен или сушен вариант. Сложете листата в предварително завряла вода – около половин литър.

Оставете билката да пусне своите аромати за половин час и после, когато запарката е изстинала, натопете кърпа в нея. Изстискайте и сложете кърпата на мястото, където усещате болка – постойте с компреса около 2 часа, след което повтаряте същата процедура.

Спорт

Основната причина за получаването на мускулна треска е липсата на течности в организма, твърдят експертите. При потенето тялото губи течности, затова специалистите съветват да пием повече вода и по време на тренировка.

Направете си масаж на мястото, което ви боли или просто се раздвижете – разтягането на тялото ще ви помогне да забравите за болката.

Похапването на парче сирене или изпиването на чаша мляко са препоръчителни, особено за хора, които спортуват. При по-сериозна физическа активност, имате по-голяма нужда от калций, който както знаете, участва в работата на мускулите.

Само две – три чаши прясно мляко на ден могат да ни спасят от мускулната треска и неприятните схващания, смятат специалистите. Консумацията на мляко се препоръчва и при хора, на които им предстои по-голямо натоварване – например преди разходка в планината.

Учениците и студентите също могат да се обръщат към млякото, особено ако им предстои тежък изпит. Прясното мляко ще ви зареди с енергия преди изпитанието, което ви предстои. Хубаво е млякото, което изберете да бъде нискомаслено.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest