ezine.bg»Статии»Интимно»На 31 години жените са най-уверени в леглото

На 31 години жените са най-уверени в леглото

Антония Р.Антония Р.
Джедай
3k150
Любов
Диспенсър за напитки Inovagoods - 3.5 литра
Практичен аксесоар за вашия дом:
Диспенсър за напитки Inovagoods - 3.5 литра
79.00 лв.
Виж ››

Британско проучване, проведено сред 2000 мъже и жени на възраст между 18 и 60 години, показа, че жените се чувстват най-уверени в секса на 31 години.

Според изследването на 31-годишна възраст жените достигат пика на сексуалната си увереност. Именно на тази възраст жените имат достатъчно опит, за да се чувстват уверени.

Резултатите показват, че дамите се чувстват най-неуверени в леглото на 25-годишна възраст, а основната причина за това е формите на тялото им.

В проучването участниците е трябвало да оценят увереността си според степента на сексуално удоволствие, което получават, като всеки британец е трябвало да оцени сексуалния си живот с от 5 до 10 точки.

Само 12% от анкетираните са описали сексуални си живот като задоволяващ.

Интимно

Участниците в изследването са споделили и че за сексуалното удовлетворение основна роля имат комуникацията и комфортът с партньора. Голяма част от британците дори заявяват, че общуването и уюта в присъствието на половинката са по-важни за сексуалната химия, отколкото привличането.

44% от допитаните са описали сексуалните си партньори като добри любовници, а 30% от анкетираните са заявили, че сексуалният им живот е скучен, тъй като двойките не експериментират с нови неща под завивките.

Мъжете от друга страна се чувстват най-уверени в секса, когато навършат 33 години. Господата за заявили, че са три пъти по-склонни да направят първата крачка, за да спят с една жена.

45% от мъжете твърдят, че именно те поемат инициативата в сексуалните отношения, докато при дамите този процент е 15.

Проучването е стигнало и до извода, че колкото повече сексуални партньори е имал един човек, толкова повече насочва вниманието си върху привличането.

4 от всеки 10 души смятат, че броят на сексуалните партньори не определя дали един човек е добър в леглото или не.

Повече от половината анкетирани са съгласни с тезата, че колкото по-дълга е връзката, толкова по-хубав е сексът.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest