Ezine.bg»Статии»Любопитно»Психология»Жените помнят чувствата, мъжете – въобще

Жените помнят чувствата, мъжете – въобще

Жените помнят чувствата, мъжете – въобще

Задавали ли сте си въпроса защо ние, жените, помним в детайли и до най-малки подробности важните за нас събития? ! Например на каква музика е бил първият ни танц с любимия, с каква рокля сме били, когато ни е предложил да станем семейство или изражението върху лицето на съпруга си, когато види в родилното вашето малко бебе за пръв път.

Всичко това се дължи на женския мозък и по-особено на онази част от него, която е отговорна с паметта и емоциите. Тези области при жените са много по-големи, отколкото при мъжете.

Тези части на женския мозък складират спомените на базата на преживяните емоции, които определени събития в живота предизвикват в нежния пол. При мъжете е по-различно – те подреждат информацията си на базата на ползата си от нея в някакъв бъдещ етап от живота им.

Любопитно е и обяснението на учените за това защо мъжете мислят за секс повече, отколкото жените. И понякога колкото и да се правят на шест без десет, че това не е така, приложете им научните доказателства: областите в мозъка на мъжа, които са свързани със секса, са около два пъти и половина повече, отколкото при дамите.

Учените твърдят, че един мъж на средна възраст мисли за секс няколко десетки пъти на ден, докато жената на същата възраст – едва 3-4 пъти.

Още с раждането си женският мозък е програмиран да мисли не за секс, а за това как да създаде и запази хармонични връзки с околните.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest