ezine.bg»Статии»Здраве»Как да се предпазим»Три праскови дневно срещу рак на гърдата

Три праскови дневно срещу рак на гърдата

Три праскови дневно срещу рак на гърдата
Загряващи пластири при болки и травми
Препоръчано за теб:
Загряващи пластири при болки и травми
20.00 лв.
Виж ››

От дълги години се търсят лекарства, които да бъдат ефикасни в битката с раковите заболявания. Лекарства, които са направени на базата на куркума, могат да помогнат за състоянието, като унищожават раковите тумори в гърдата, сочат резултатите от проучване.

Изследването е проведено от опитни специалисти начело с доктор Рамеш К. Гупта. Резултатите показват, че куркумата може в действителност да смали размерите на туморите.

Куркума също помага срещу рак на гърдата

Изследванията са проведени върху лабораторни животни и според резултатите куркумата може да забави скоростта на размножаване на канцерогенните клетки.

Все повече хора се разболяват от рак, като към 2012 година болните са били около 154 милиона души. Очаква се към 2030 година цели 22 милиона души да се разболяват от рак само за година.

За предпазване от рак на гърдата да се похапват праскови всеки ден, сочи друго проучване. Яденето само на три праскови дневно може да помогне на жените да преборят заболяването, смятат учени.

Според изследвания на американски специалисти прасковите съдържат съединения, които могат да спрат разпространението на рака на гърдата.

Проучванията са направени върху мишки, а след анализа специалистите са изчислили, че за да действат прасковите толкова добре, хората трябва да похапват по 2.58 плода дневно.

Рак на Гърдата превенция

В САЩ през изминалата година са регистрирани над 232 000 нови случая на рак на гърдата – смята се, че в западното полукълбо това е най-разпространената злокачествена болест при жените.

Изследването показва колко важни са всъщност естествените съединения - в прасковите това са фенолни съединения, обяснява един от специалистите, участвали в проучването – доктор Луис Сиснерос. Именно заради тях се препоръчва консумация на праскови срещу рак на гърдата.

Не само прасковите и куркумата са препоръчвани за предпазване от рак на гърдата. Смята се, че похапването на фъстъчено масло може да намали с почти 40 на сто риска от рак на гърдата след тридесет годишна възраст.

Изследването е направено от специалисти от Харвард и изследователи от вашингтонския университет по медицина в Сейнт Луис.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest