ezine.bg»Статии»Здраве»Как да се предпазим»Трикове за справяне с пролетните алергии

Трикове за справяне с пролетните алергии

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Дарт Вейдър
2k190298
Трикове за справяне с пролетните алергии
Загряващи пластири при болки и травми
Препоръчано за теб:
Загряващи пластири при болки и травми
20.00 лв.
Виж ››

Пролетта е най–цветният и красив сезон. С настъпването на пролетта природата се възражда, а светът ни се вижда по–слънчево и усмихнато място.

Не така обаче стоят нещата за хората, страдащи от пролетни алергии. Ако ви е омръзнало да посрещате пролетта със запушен нос и зачервени, сълзящи очи, ето няколко съвета, с които най–после да облекчите пролетната алергия.

Сезонът на пролетните полени настъпва много по-рано, отколкото предполагат повечето хора. Полените започват да изпълват въздуха още когато температурата се покачи дотолкова, че дърветата едва започват да напъпват. Това означава, че ако приемате лекарства, които да контролират сезонните ви алергии, времето, когато трябва да започнете да ги взимате, е още средата на февруари.

За да се предпазите от алергиите, е необходимо да контролирайте средата около себе си. Това не означава да се затворите вкъщи, докато отмине пролетта. Но, ако ви се налага сериозен престой навън, обмислете възможността да сложите защитна противоалергична маска на лицето си.

пролетна алергия

В зависимост от това колко са тежки алергиите ви, можете да си закупите обикновена хартиена маска за еднократна употреба или по–качествена респираторна маска.

Някои натурални средства могат да помогнат със симптомите на алергията, но не забравяйте, че и те имат своите ограничения. Едно такова средство е каничката за пречистване на носа – за промиване с помощта на солен разтвор.

Според някои изследвания употребата на такава каничка е успешен метод за минимизиране на симптомите на сезонната алергия. Но тези канички само изплакват слузта и намаляват временно раздразнението. Те не могат да отстранят полените, които са първопричината за симптомите.

Пролетната алергия може да бъде облекчена и с помощта на някои хранителни продукти. Червеното грозде е известно с високото си съдържание на антиоксиданти и противовъзпалителното съединение ресвератрол. Консумирането на хранителни продукти с високо съдържание на антиоксиданти може да намали възпалението както на дихателните пътища, така и на цялото тяло.

Гроздето помага при пролетна алергия

Лозовите листа също са отличен помощник в тази неравностойна битка с възпалението. Ако можете да избирате, имайте предвид, че червеното грозде съдържа повече антиоксиданти от бялото.

Изследвания сочат, че доматите помагат за изграждане на резистентност към астма и дихателни проблеми. Витамин C подпомага имунната система, а натуралният антихистамин потиска подуването.

Какъвто и метод да предпочетете, основата ви цел е да помогнете на организма си да се приспособи към причинителите на алергия, като неприятните симптомите намалеят, без да се налага да приемате медикаменти.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest