ezine.bg»Статии»Любопитно»Миш-Маш»Днес е Международният ден на блондинките

Днес е Международният ден на блондинките

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Дарт Вейдър
2k190309
Блондинка

На 31 май светът отбелязва Международния ден на блондинките. Това е поводът в много държави да се проведат конкурси по красота, в които имат право да участват само светлокоси хубавици.

Въпреки че блондинките се славят като лекомислени и глуповати жени, безспорен факт е, че голяма част от господата се разтапят при вида на руса мадама.

Според учените естествено русата коса подсказва за високо ниво на естроген или по-точно говори за повишена плодовитост, а това подсъзнателно привлича мъжете.

Специалистът по психология от Университета на Нантер Тиери Мейер смята, че мъжете оглупяват, когато срещнат блондинка.

Ден на блондинките

Множество изследвания са доказали, че представителите на силната половина на човечеството спират да мислят трезво, когато контактуват с русокоси красавици. Нещо повече - коефициентът на интелигентност на мъжа спада и той е готов да направи нещо нелогично и дори безразсъдно.

Други проучвания сочат, че така привлекателните за мъжете руси жени по-рядко развиват успешна кариера. Това се дължи на факта, че тъмнокосите дами се приемат по-сериозно от колегите си и по-лесно заемат високи постове. Това е и причината някои руси дами да искат да потъмнят косите си.

Историята, разбира се, помни и обратните случаи, когато брюнетка преуспява, едва след като изсветли гривата си. Така се случва с холивудската актриса Мерилин Монро, която по рождение е била с тъмна коса, но чак след като става блондинка, превзема киното. От този момент нататък изрусяването се превръща в истински хит сред девойките.

Любов

Учените пък доказват, че именно перхидролът е виновен за лошата слава на блондинките. Д-р Джери Ноф от Калифорнийския университет е провел изследване, в което са взели участие естествени блондинки и жени с изрусени коси. Доброволките са срещнали много премеждия в експеримента. С изненада изследователите установили, че изкуствените блондинки извършват много повече нелогични действия от естествено русите дами.

Естествените блондинки обаче се оказват изчезващ вид според специалистите. Експертите предвиждат, че след 2202 година светът ще се лиши от тяхното присъствие. Последната руса жена ще се роди във Финладия, прогнозират още биолозите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest