ezine.bg»Статии»Любопитно»Работещо Момиче»Дамите с дрезгав глас трудно намират работа

Дамите с дрезгав глас трудно намират работа

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Дарт Вейдър
2k190337
Жени

Гласът е едно от най-силните дамски оръжия. Не всяка жена обаче си дава сметка какво може да постигне или да загуби заради начина, по който го използва.

Оказва се, че дамите, които имат дрезгав и нисък глас, срещат повече трудности в намирането на работно място, тъй като работодателите ги считат за по-неспособни, пише вестник Дейли телеграф.

Интервюиращите смятат, че кандидатки за работа с такъв глас са необразовани, подозрителни и непривлекателни. Ето защо специалистите съветват дамите да не променят гласа си по време на интервю.

Преподаватели от университета на Маями провели интересен експеримент. В него седем жени и седем мъже на възраст между 19 и 30 години трябвало да говорят първо с нормалния си глас, а след това да използват преправен глас.

Дрезгав глас

Учените направили записи и на двата случая и след това пуснали записите на осемстотин работодатели. Целта била те да опишат лицата от записите и да кажат кои от тях биха наели и кои не.

Дрезгавите гласове били одобрени само в двадесет процента от случаите. Мъжете с преправен глас не били окачествени от работодателите като некомпетентни и съмнителни, но дамите с дрезгав тембър по-скоро създали лошо впечатление.

Работодателите предпочитат да заложат на кандидати с нормални гласове. По-особените гласове могат да се запомнят по-лесно, защото са специфични, но изглежда, повечето хора намират средностатистическите гласове за по-приятни, обяснява проф. Клофстад от екипа.

Писклив глас

Данните от друго изследване пък показват, че именно дрезгавият женски глас действа на мъжете така, както дори големият бюст, дългите крака, сочното дупе и оскъдното облекло не могат.

Благодарения на дрезгавия си глас Мерилин Монро е можела да побърква всеки, който пожелае. Такъв глас имат и други холивудски секссимволи. Сред тях са Ема Стоун, Линдзи Лоън, Мила Йовович.

Според представителите на мъжкия пол дрезгавият женски глас е доста възбуждащ и е в състояние да ги обезоръжи са секунди, защото е по-загадъчен и интересен. Мъжете също така признават, че жените с писклив глас ги отблъскват и по-трудно биха стигнали до интимен контакт с такава дама.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest