ezine.bg»Статии»Звезди»Певци и Певици»Софи Маринова ще омагьосва извънземни

Софи Маринова ще омагьосва извънземни

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Дарт Вейдър
2k190372
Софи Маринова

Ромският славей Софи Маринова ще демонстрира певчески заложби и в Космоса. Песен на изпълнителката ще полети през септември благодарение на руската експедиция Союз 40, информират продуцентите на певицата.

Издателите на певицата признават, че за осъществяването на каузата е съдействала космонавтката Елена Серова, която още през 2006 година е избрана да участва в Союз 40. По професия Серова е машинен инженер и през 2007 година пристига в България, за да изнесе лекция във варненския Технически университет.

Космонавтката успява се запознае с родния поп-фолк и остава изключително впечатлена от звученето му. Продуцентите на певицата от ромски произход узнават за интереса на Серова и се свързват с нея. Те предлагат на рускинята да вземе със себе си в космоса песен на Софи Маринова.

В продължение на няколко месеца космонавтката се чудела, кое парче да избере и в крайна сметка решила да се спре на Любовни думи. Сингълът на Софи Маринова ще е второто родно изпълнение, изнесено в необятния космос. Преди 37 години песента Излел е Делю хайдутин на Валя Балканска също полетя с кораба Вояджър на Наса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest