ezine.bg»Статии»Здраве»Симптоми»Бръчките по лицето са показател за здравето

Бръчките по лицето са показател за здравето

Бръчки
Акумулаторен масажор за глава
Практичен аксесоар за вашия дом:
Акумулаторен масажор за глава
60.00 лв.
Виж ››

Възрастта не е единственият фактор за появата на бръчки. Значение има и какъв е типът кожа – хората, които имат мазна и по-дебела кожа, например, се радват по-дълго време на свежа кожа. Това сочат резултати от изследване.

В проучването се твърди, че бръчките се появяват по-късно при този тип кожа, тъй като еластичността се запазва по-дълго време. Оказва се, че местоположението на бръчките, както и тяхната дълбочина, показват и нашето здравословно състояние.

Ако имате бръчки между веждите, това означава, че имате някакви проблеми със стомаха. Ако имате вертикални гънки в дясната страна на лицето, това означава, че страдате от нарушена функция на черния дроб.

В случай, че се намират от лявата страна, проверете дали нямате проблеми с далака. Хоризонтално разположените бръчки са знак за липса на еластичност и подвижност на дисковете между прешлените и на връзките по между им.

Дълбоките симетрични бръчки обикновено са знак за нарушения в коремната област. Ако сте жена и имате вертикални бръчки, които се намират точно над горната ви устна, това обикновено говори за някакви гинекологични проблеми.

Когато са налице бръчки от ъгълчетата в края на устните, които се спускат надолу към брадата, това е напомняне да проверите дали нямате някакъв проблем с панкреаса. Често подобни бръчици са сигнал и за гастрит.

Бръчки до Окото

Бръчици, които са се образували по брадата и бузите могат да бъдат знак за проблем с малкия таз или черния дроб. Все пак появата на бръчки е само потенциален сигнал за някакво заболяване – това не е причина за паника, нито пък е начин сами да определяме дали страдаме от някакво заболяване. Консултацията с лекар в подобни случаи е най-добрият избор.

Жените започват да се притесняват за появата на бръчки на 24-годишна възраст, сочат резултати от друго изследване. Проучването е британско и според специалистите, които са го провели, младите дами започват да си купуват кремове, с които да се предпазват от бръчки на още по-крехката възраст от 21 години.

Специалистите съветват младите дами да започнат да използват слънцезащитни продукти, ако искат да задържат кожата си свежа по-дълго време.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
52
42
30
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
****
****
16.10.2014 14:45
Аз съм сбръчкано бабе
а пък ти си пръчка с бръчка
Да ти дам от моят пръч
да опъне тази бръчка
да я нашиба с пръчка
за да не станеш като мене -
спръчкано бабе
0
2