ezine.bg»Статии»Красота»Лице и Тяло»Как да избегнем преждевременното стареене на кожата

Как да избегнем преждевременното стареене на кожата

Пламена M.Пламена M.
Джедай
6k463
Бръчки
Професионална UV- LED Лампа за Маникюр с таймер
Практичен аксесоар за вашия дом:
Професионална UV- LED Лампа за Маникюр с таймер
49.99 лв.
Виж ››

Стареенето на кожата е процес, който не може да се избегне, но може да се забави. Преждевременно стареене на кожата се дължи на фактори, най-вече свързани с начина ни на живот. Лесни промени в навиците ни могат да спрат подобно стечение на обстоятелствата.

Стареенето на кожата се дължи на вътрешни и външни причини. От една страна това е генетично заложен и естествен процес, при който тъканите бавно дегенерират. Това важи за всеки един човек. Външните фактори от своя страна включват околна среда, стрес, тютюнопушене, замърсяване, околната среда, излагане на слънце и др. Намалявайки тяхното влияние, можем да предотвратим преждевременното стареене на кожата.

Един от основните причинители на бръчки в последните години са слънцето и UV-лъчите. Многократното и неконтролирано излагане на ултравиолетови лъчи от слънцето или от изкуствени източници като солариумите причинява т.нар. фотоиндуцираното стареене.

Ултравиолетовите лъчи са отговорни в 90% за стареенето на кожата. Поради това не трябва да се излагаме прекомерно в часовете с най-интензивно слънчево огряване. Трябва още да носим дрехи, шапки и очила и да използваме слънцезащитни продукти с висока степен на защита.

Хигиенни навици като тютюнопушене, стрес, прекомерен прием на алкохол, небалансирано хранене, както и замърсената околна среда увреждат защитния хидролипиден филм на кожата, провокират мускулни съкращения и появата на бръчки и допринасят за ускореното стареене на кожата.

Кожа

Балансираният режим на живот от своя страна ще ви помогне по-дълго време да се радвате на гладка кожа. Стресът трябва да се избягва, а замърсената околна среда е добре да се разнообразява с чести разходки в природата.

Профилактиката срещу преждевременно стареене е най-добре да започне в периода 25-30 години. Един от най-добрите и съюзници е мезотерапията с пептиди. Тези аминокиселини са съставна част на протеините и стимулират клетките, които произвеждат колаген.

Той от своя страна подпомага възстановяването на структурата на кожата и изглажда бръчките. Освен тази има още много терапии, предлагани на пазара, за успешно справяне с бръчките. Пилинг маските, нощните кремове и цялостната защита също са задължителни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest