Помощници в отслабването

МаринаМарина
Джедай
46820
Отслабване

Проблемите с наднорменото тегло са по целият свят и в борбата се включват всички институции, целящи намаляване на сърдечносъдовите заболявания, диабета и други социално значими болести.

Помощник за свалянето на излишните килограми са физическите упражнения, но и приемът на няколко билки като зелен чай например. От години той е известен със своите лечебни ползи, а отскоро е установено, че съдържа и епигалокатехин галат – високо концентриран екстракт за катехини - основните антиоксиданти в зеления чай.

Тази съставка подпомага метаболизма и изгарянето на мазнините. За добър резултат учените съветват консумацията на 3–4 чаши зелен чай дневно, които да подпомогнат грижите за красиво и стегнато тяло.

Чай

Известен със здравословните си ползи е и капсаицинът. Той влиза в състава на пикантните храни, като придава парещия и лют вкус. Освен това той засилва метаболизма в тялото и е мощен антиоксидант.

Не по–малко ефективно за изгарянето на излишните килограми е похапването на африканско манго. Този плод е изключително полезен, защото е доказано, че намалява нивата на кръвната захар и холестерола. Също е много богат на фибри, като успява на поддържа чувството за ситост за по–дълго време и така подпомага загубата на килограми.

Люти чушки

Канелата от своя страна е страхотна подправка, за която също се знае, че регулира кръвната захар. Напоследък много се говори и за това как усилва метаболизма и потиска апетита. С подобно действие е и джинджифилът, който обаче по–рядко взима участие с такава цел.

Натурална съставка, която подпомага отслабването, е синефрин. Той е главното активно вещество на цитрусовото дърво Aurantium. По своят химичен състав прилича на ефедрина и псевдоефедрина, които влизат в състава на много лекарствени средства за отслабване и като енергиен източник за организма.

И все пак да напомним, че е най–важен двигателният режим, който да върви ръка за ръка със здравословно хранене и изключване на вредните храни и напитки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest