ezine.bg»Статии»Здраве»Здравни Съвети»Редица болести изчезват само с пиене топла вода

Редица болести изчезват само с пиене топла вода

Антония Р.Антония Р.
Джедай
3k149
Топла вода

Ако пиете всеки ден топла вода, след като се събудите, функциите на организма ви ще се подобрят и болести като артрит, менингит, гастрит, епилепсия, запек, затлъстяване и дори рак могат да бъдат предотвратени.

За да има ефект, топлата вода трябва да се пие, малко след като се събудите, на гладно.

Този метод е добре познат и използван в Япония от векове, но скорошно проучване, проведено от японското медицинско общество, показа, че топлата вода сутрин наистина влияе положително на здравето.

Според изследванията водата може да ви предпази от редица болести като главоболие, болки в тялото, артрит, епилепсия, бронхит, астма, менингит, заболявания на бъбреците, затлъстяване, гастрит, диария, диабет, запек, всички видове очни болести, рак, менструални проблеми, болести на ушите и гърлото.

За да сме здрави, японците препоръчват да прилагаме този прост и в същото време ефикасен метод. Веднага след като станете, дори и преди да си измиете зъбите, трябва да изпиете 4 чаши по 160 милилитра топла вода.

Хората в по-напреднала възраст могат да започнат с по-малки дози и постепенно да увеличават количеството, докато стигнат 4 чаши на ден.

Вода

А след това не трябва нито да ядете, нито да пиете нещо друго в продължение на 45 минути. След някое от основните хранения за деня също не трябва да се приемат никакви течности в продължение на 2 часа, защото пиенето на вода след ядене разрежда храносмилателните сокове и нарушава работата на стомаха.

Студената вода след хранене също е забранена, защото тя втвърдява мазнините и забавя храносмилането.

Лечението с топла вода повлиява положително на високо кръвно налягане за 30 дни, гастрита – за 10 дни, и на диабета – за 30 дни.

Единственият страничен ефект на този метод е, само че ще ходите по-често до тоалетна.

Пиенето на топла вода е само допълнение към грижите за здравето и не може да замести консултацията с лекар и лечението с медикаменти. Затова специалистите съветват да не се самолекувате.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
52
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
читателка
читателка
28.04.2015 07:23
Топла вода в смисъл затоплена на котлон ,в ел.кана или просто от бойлера от където мен ме е гнус
7
3