ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Здравословно Хранене»Най-честите грешки при отслабване

Най-честите грешки при отслабване

МаринаМарина
Джедай
46820
Отслабване

Летният сезон е моментът, когато хората решават, че е време да започнат диета. Някога малко позакъснели, се опитваме да влезем във форма много бързо и драстично. Съществуват няколко често срещани грешки в периода на отслабване, които не ни доближават изобщо до желаното тегло.

Такава е пропускането на някое от храненията за деня. Много хора са твърде ангажирани през работно време, което обикновено ги улеснява в сезона на свалянето на килограми. Така те решават, че няма да закусват, а после и че няма да обядват.

Е, идва време за вечеря и изкушенията се оказват толкова големи, че се консумира храна в невиждано количество. Този стереотип трябва да бъде разбит, защото той не е от помощ в борбата с излишните килограми. По-лесно е да се ограничи количеството на съответната порция храна, но да не се чувства глад.

Друга грешка е спокойствието в храненето, което си налага човек, който тренира редовно. Почти всеки си позволява разнообразна и калорична храна с идеята, че после ще се потруди повечко във фитнеса. Да, обаче едно парче торта със своите близо 500 ккал ще ни изтощи доста. Тук спортът ще се окаже по-скоро загуба на време и енергия.

Сваляне на килограми

Всеки е чувал думите бързата работа, срам за майстора. Всеки е нетърпелив да зърне новата си визия, но екстремните диети и упражнения биха ни закотвили на едни килограми, без да се свали дори и грам. Не трябва да се отказвате, ако на петия ден не видите резултати, дайте шанс на Вашето тяло да се промени.

Много е важно също да не се доверявате на лесните и вкусни диети, които често са вид захранване. И ако в някой момент от диетата се чувствате жадни за въглехидрати, то спокойно може да се отдадете на парче черен шоколад.

Всички трябва да са наясно, че само с лишения не се получава перфектната фигура. Нужно е от време на време да се поглезим, за да продължим напред.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest