ezine.bg»Статии»Интимно»Сексът не води до отслабване

Сексът не води до отслабване

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Дарт Вейдър
2k190301
Секси
Диспенсър за напитки Inovagoods - 3.5 литра
Практичен аксесоар за вашия дом:
Диспенсър за напитки Inovagoods - 3.5 литра
79.00 лв.
Виж ››

Общото схващане, че с креватни упражнения се отслабва, всъщност е напълно погрешно. Ново проучване разкри, че има далеч по-ефикасни начини да се отървете от излишните килограми, пише Хъфингтън пост.

Изобщо не може да се каже, че сексът е най-усилената кардио тренировка, заяви д-р Лорън Шрайхер, гинеколог и автор на книгата Да заобичаш секса отново.

Щеше ми се това твърдение да беше вярно, но истината е съвсем друга. Оказва се, че сексът изгаря само около пет калории на минута. При повечето двойки сексът продължава между десет и петнадесет минути.

Това значи, че един сексуален контакт изгаря едва между петдесет и седемдесет и пет калории. От толкова калории се освобождаваме и докато изкачваме стълби, обяснява специалистът.

Секс

Ефектът на отслабването е видим, единствено ако правим секс по десет пъти дневно. Ето защо стигаме до заключението, че креватните упражнения не са най-добрият начин да отслабнем, тъй като повечето партньори се отдават на интимности средно по два пъти или в най-добрия случай по три пъти в седмицата, казва доктор Шрайхер.

Накратно, времето прекарано в леглото с любимия не може да замести тренировката ви, но не пречи да комбинирате и двете, допълни специалистът.

По-старо изследване на американски специалисти потвърждава теорията на д-р Шрайхер. Те също са доказали, че единственият начин човек да отслабне качествено със секс е като го практикува непрекъснато.

Тренировка

Учените дори са предвидили как ще изглежда моделът на тази почти фантастична ситуация, а резултатите са плачевни. Според тях този бурен сексуален маратон ще бъде последван от вълчи апетит, преяждане и възстановяване на изгубените калории.

И все пак не бързайте да се отчайвате. В немалко случаи нормализирането на половия живот наистина може да доведе до отслабване. Принципът се крие не във физическото натоварване, а в нормализирането на психичните функции, твърдят американските учени.

Става въпрос за това, че сексуално незадоволеният човек често компенсира своята неудовлетвореност като похапва повече. Щом обаче сексуалният ни живот се нормализира, отново започваме да се храним нормално и съответно отслабваме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest