Ezine.bg»Статии»Любопитно»Миш-Маш»Днес е Световният ден на целувката

Днес е Световният ден на целувката

Антония Р.Антония Р.
Джедай
3k77
Целуване

На 6 юли официално се отбелязва Световният ден на целувката. За първи път този ден се празнува във Великобритания през 1988 година, като за появата на целувката и до днес съществуват множество обяснения.

Според някои легенди целувката е измислена от средновековните рицари, като чрез нея те са проверявали дали съпругите им са пили вино.

Друга теория твърди, че първата целувка се е появила между бебе и неговата майка. Но най-популярна остава теорията, че целувката е наследство от маймуните.

Любопитно е, че и до днес в щата Индиана, САЩ целувката се смята за престъпление. Там със закон се забранява на мъж с мустаци да целува друго човешко същество.

В щата Кънектикът пък е забранено жените да бъдат целувани в неделя. А в щата Айова местният шериф може да арестува всеки, който целува непознат.

Човешките устни са сто пъти по-чувствителни от пръстите, заради което целувката е едно от най-приятните действия между хората.

Една целувка може да ускори сърдечната честота от 72 до над 100 удара в минута и освен това може да изгори три калории.

По време на целувка човек предава по 278 различни бактерии, като 95% от тях не са опасни.

70% от тийнейджърите се целуват за първи път преди да навършат 15 години, като с всяка изминала година първата целувка идва на по-ранна възраст.

Влюбени

Най-мечтаната целувка за жените е с военен, а след това с адвокат.

Проучвания показват, че средно една жена целува 79 мъже, преди да намери любовта и да се омъжи.

Целувката удължава живота и помага за преодоляване на депресията. Тя е полезна за белите дробове, защото вдишваме три пъти повече, докато се целуваме. Това подобрява паметта и способността да се концентрираме.

Адреналинът, който изпитваме, когато докосваме устните на срещуположния пол, тонизира цялото тяло и подобрява настроението. В тялото ни се произвежда вещество с наркотичен ефект 200 пъти по-силен от морфина.

Най-дългата целувка в света е продължила 58 часа, 35 минути и 58 секунди. Рекордът е поставен в деня на Свети Валентин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest