ezine.bg»Статии»Здраве»Как да се предпазим»Срещу високо кръвно яжте хляб

Срещу високо кръвно яжте хляб

AdminAdmin
Дарт Вейдър
1k1540
Хляб
Продълговата форма за кекс и хляб - 25 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Продълговата форма за кекс и хляб - 25 см
14.00 лв.
Виж ››

Хлебните изделия, произведени от сурови зърна, помагат за борбата с високото кръвно налягане, твърдят британски учени.

Изследване показало, че ако човек иска да запази здравето на сърдечно-съдовата си система, трябва да хапва минимум 85 грама хляб на ден.

В продължение на 18 години експертите изследвали 51 529 души на възръст между 40 и 75 години.

От тях 31 684 лица в началото на експеримента страдали от хипертония, рак и сърдечни заболявания, а до края на мониторинга високо кръвно налягане било налице само при 9 227 души от всички участвали.

Една част от доброволците приемали не повече от 3 грама хляб на ден. Други консумирали средно по 52 грама. Оказало се, че приемът на по-голямо количество на хлебни изделия намалява риска от проблем с кръвното с 20 процента.

Полезни в случая се оказали необработените зърна. Те са по-ефективни и от витамините в зеленчуци и плодове, за които се твърди, че въздействат благотворно на страдащите от хипертония.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
50
42
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Странник
Странник
27.03.2016 16:36
Много Ви моля! Преосмислете тази статия. Хляб, какво е хлябът?! Ако е направен с термофилни дрожди, а той е, особено вносният по големите супермаркети, където им ги носят замразени, а там само ги пекат, ами това си е отрова!!!!! По-лошо от амбиотиците, защото блъска директно в тънките черва. За високо кръвно, пийте билки за бубреците, масажирайте учите с мазнина, най-добре е рицин, но за хляба, ако е едно времешният, с жива закваска! ..........
6
1