ezine.bg»Статии»Здраве»Британка направила 4-ти аборт преди да навърши 16 г

Британка направила 4-ти аборт преди да навърши 16 г

Антония Р.Антония Р.
Джедай
3k142
Аборт
Сгъваема UV дезинфекционна лампа
Практичен аксесоар за вашия дом:
Сгъваема UV дезинфекционна лампа
60.00 лв.
Виж ››

Ананонимна британска ученичка е направила 4 аборта преди още преди да навърши 16 години. През последните години във Великобритания 200 непълнолетни момичета са направили аборт.

Данните на Министерството на здравеопазването във Великобритания сочат, че непълнолетните в страната гледат на абортите като на алтернативна мярка за контрацепция.

Четвъртият аборт на британската ученичка е направен през 2012 година. От проучването става ясно и че за последните три години общо 200 момичета под 16 години са направили аборт. За 5 от тези момичета това е бил трети аборт.

Данните от 2011 година показват, че 84 британки под 16-годишна възраст са правили поне два, а някои и три аборта.

За миналата година 185 331 британки от всички възрастови групи са махнали бебето си чрез операция. За 50 от тези жени това е бил девети аборт.

Абротиране

Специалистите обясняват тези тревожни статистики с факта, че все по-малко подрастващи мислят за последствията, когато правят секс, без да вземат предпазни средства.

Миналогодишно проучване у нас показа, че абортите в страната са около 45 000 годишно. На този фон беше и обявено, че само 4% от българките ползват контрацепция, когато правят секс.

Здравните експерти смятат, че повечето българи имат доста ниска сексуална култура.

41% от абортите в България се правят от ученички, като се цитират само официални данни. Доктор Николай Генов от Университетската болница за активно лечение по ендокринология заяви, че истинският брой на абортите със сигурност е много по-голям, но в статистиката няма как да се включат нелегалните аборти, които не са рядкост в страната ни.

Доктор Генов добави и че все повече се увеличава броят на момичетата от възрастовата група 15-19 години, които са прекъснали бременността си.

Абортът може да доведе до перфорация на матката, бъдещи репродуктивни проблеми и спонтанни аборти, възпалителни усложнения, психологическо разстройство и други здравословни проблеми.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest