Ezine.bg»Статии»Здраве»Народна Медицина»Народна медицина при прищипан нерв

Народна медицина при прищипан нерв

МаринаМарина
Джедай
4687
Прищипан нерв

Нервната система при човека е една от най-сложно устроените системи в организма. Тя се разделя на централна нервна система, включваща главен и гръбначен мозък, и периферна нервна система. Периферната е съставена от нерви, достигащи до всички части на тялото на човека.

Усещането при прищипан нерв е много болезнено за човека, като често то не позволява и извършване на ежедневните дейности.

Това състояние предизвиква големи неразположения и лечението трябва да е навременно. Често може да си помогнете и у дома, но ако симптомите не отшумяват, е редно да се консултирате със специалист.

Нервите могат да бъдат притиснати на всяко едно място по тялото. Причини могат да бъдат наличието на дискова херния, артрит или костни шипове. Така може да се стигне до притискане на нерви в областта на гръбначния стълб, шията, китките, лактите и други.

Лед при прищипан нерв

Симптомите при прищипан нерв най-общо включват изтръпване, остра болка, мускулни спазми и мускулна слабост. Като за начало е желателно да се намали физическото натоварване максимално. Човек трябва да остане в покой за няколко дни.

Лесен начин да се справите с проблема е да се използва едновременно лед и топлина, за да се намали отокът и да се повиши кръвообращението.

Първо трябва да се постави лед в областта на засегнатия нерв за 15 – 20 минути. След това се поставя бутилка с гореща вода или топъл компрес. Така се редуват двете направления през 20 минути, като между кожата и студения/топлия компрес се постави кърпа. Тази процедура може да се прилага до 4 пъти дневно.

При такова състояние е желателно да се ограничи приемът на кисели храни, особено преди лягане. Такива са например кафето, цитрусовите плодове и други.

Препоръчва се и консумацията на храни, съдържащи калий. Това е така, защото има случаи на притиснат нерв в резултат на намалени нива на калий в организма. Пийте повече обезмаслено мляко и хапвайте повече спанак, авокадо, сладки картофи, зелен фасул и други.

Болката в областта на врата е една от най-често срещаните, като тук причината може да е и неудобната възглавница или от претоварване. Домашен лек за лечение на притиснат нерв в областта на врата е прилагането на сок от сурови картофи. Оставя се течността на изсъхне върху кожата, след което се измива добре.

Канелата помага при прищипан нерв

При прищипан нерв може да се доверите и на приготвен крем у дома, в чиито състав влиза канела на прах и мед. Добре смесена, сместа се поставя върху болното място за поне 10 минути. А при проблеми с нервите в областта на рамото се препоръчва прилагане на топло синапено масло.

Всички процедури трябва да са свързани със здравословна и балансираща диета, богата на калий, калции и други минерали и витамини, нужни за облекчаване на състоянието от прищипания нерв и неговото подобрение.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
52
42
32
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Джулиани
Джулиани
13.02.2016 10:36
Имах прищипан нерв на кръста. Много ми помогна един пластир, който си направих сама с домашни средства. От половин чаша брашно се омесва тесто, но не с вода, а с ябълков оцет. Истинския ябълков оцет има утайка. Тестото се слага на болното място за 2-3 часа и се покрива с нещо за да не цапа дрехите. След като се махне пластира остатъците от брашното се почистват с мокра кърпа. Почувствах облекчение от едно поставяне, но за пълно излекуване е нужно поне 3-4 поставяния. Помагат и вендузи. Предварително се маже кожата с вазелин, масажно олио или зехтин. Когато вендузата се постави на болното място в средата на изпъкналата част от кожата се появява вдлъбнатина. Там е проблема. Вендузата се мести за около минута и се оставя върху мястото за 5-15 минути.
Успех!
23
4
Anna
Anna
29.03.2015 20:45
Благодаря за рецептите при прищипан нерв,започнах с най- обикновената мед и канела.Непременно ще ви пиша за резултата
14
6