ezine.bg»Статии»За Дома»Да си направим домашни торбички за чай

Да си направим домашни торбички за чай

Пламена M.Пламена M.
Джедай
6k464
Торбички за Чай
Oрганайзер на закачалки за 40 облекла
Практичен аксесоар за вашия дом:
Oрганайзер на закачалки за 40 облекла
15.00 лв.
Виж ››

Чаят е едно от най-ободряващите напитки. Някои негови разновидности дори се предлагат като реална алтернатива на кафето. В летния сезон мнозина предпочитат студения чай. Истината обаче е, че за да регулирате температурата на тялото си, в най-големите жеги ви е нужна топла напитка.

Торбичките за чай са едно от най-практичните открития. Те не позволяват на чая да се разсипва и са лесни за съхранение и употреба. Идеята за топъл и ароматен чай би съблазнила всеки. А още повече, ако сте си приготвили сами това удоволствие.

Ето как за нула време можете да си направите торбички за чай:

Необходими ще са ви ножица, конец, игла, квадратни филтри за кафе (може да ги откриете в специализираните магазини за кафе), насипен чай или микс от изсушени билки по избор, картон или твърда хартия.

Направата на торбичките е лесна, стига да се следват стриктно стъпките по изпълнението. Филтрите за кафе се прегъват на две.

За направата на една торбичка са ви необходими два прегънати филтъра, с еднаква големина. Те се събират и започват да се зашиват един с друг. Преди да се зашият изцяло, полученото пакетче се пълни със сушените билки.

Когато пакетчето е зашито напълно, към него се пришива и дръжка. Тя се прави от по-твърд картон. Нейната дължина, форма и цвят могат да бъдат всевъзможни, така че – импровизирайте.

Пакетчета за Чай

И – готово, вашето първо пакетче за чай е готово. Има много идеи относно дизайна на самото пакетче. Освен под формата на избрания филтър, то може да се изреже, като цвете, сърце, т.н.т. за целта, когато прегънете филтрите, с помощта на флумастер нарисувайте желаната форма. След това я изрежете.

Следващите стъпки са идентични - двата филтъра под формата на цвете например се зашиват един за друг, като малко преди края, се пълнят с чай.

Единственото, което може да сторите след това, е да се насладите на своя чай. Бъдете сигурни, че усилията ви няма да останат незабелязани от вашите гости и ценителите на чай.

Виж повече
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest