ezine.bg»Статии»Здраве»Как да се предпазим»Детоксикация на тялото с лимонада

Детоксикация на тялото с лимонада

Пиене на Лимонада

Чувството на умора, постоянното главоболие, липсата на енергия и тонус, подуването на тялото, запека, са само част от симптомите, чрез които организмът ви казва, че има нужда от детоксикираща терапия.

Можете да приложите детоксикацията у дома – променете хранителния си режим за две седмици, като премахнете напълно наситените мазнини, алкохола, кафето, цигарите.

Можете да си правите и отвари с различни билки – чудесен избор за детоксикация на организма и за изчистване на всички токсини от тялото ви е глухарчето. Отварата не се слави с много апетитен вкус, но пък действително ще ви помогне.

Домашно приготвената лимонада също може да ви помогне за детоксикацията на организма. Лимонадата е изключително освежаваща напитка, която можем спокойно да консумираме през летния сезон.

Освен че ще ни помогне да утолим жаждата си и да забравим горещината поне за кратко, напитката носи изключително интересни ползи и на организма ни.

Повечето ползи, които може да ни донесе лимонадата, са свързани с изчистването на токсините от тялото. Ако сте от хората, които искат да водят здравословен начин на живот, започнете да пиете по една чаша лимонада всяка сутрин.

Лимонада

Ето и кои са ползите от вкусната и освежаваща напитка:

Лимонадата е може би най-успешният заместител на вредните храни, които накратко наричаме джънкфууд. Ако пиете често лимонада, желанието ви за подобен род храни значително ще намалее.

Според проучвания, напитката може да ви помогне да се отървете и от алкохола и цигарите. Желанието и за двата вредни навика ще намалее, защото лимонадата ще помогне на бъбреците и черния ви дроб да се изчистят от токсините.

Вкусната напитка помага и на онези, които често страдат от проблеми с дихателните пътища. Дихателните смущения, каквото е астмата, по-често се появяват при хора, които консумират плодове рядко. Хората, които пият лимонада редовно твърдят, че напитката облекчава симптомите на дразненията на дихателните пътища.

Лимонадата има и подмладяващ ефект – кожата ви ще стане по-сияйна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest