ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Йога»Йога упражнение за добра памет

Йога упражнение за добра памет

AdminAdmin
Дарт Вейдър
1k1501
Йога упражнения
Спортен колан за отслабване с ефект на сауна
Препоръчано за теб:
Спортен колан за отслабване с ефект на сауна
20.00 лв.
Виж ››

Когато не можете да си спомните елементарни неща от типа на това къде сте си оставили ключовете или дали не сте забравили ютията включена, преди да излезете, специално йога-упражнение, разработено от русдки специалисти, ще опресни паметта ви.

Има събития, за които предпочитаме да не си спомняме. Те се крият дълбоко в недрата на паметта ни, сами сме ги заровили там, за да не се сещаме за тях.

Но понякога под влияние на разговор, музика или дори аромат спомените се връщат и заемат голяма част от пространството в паметта ни.

Призраци от миналото, притесненията за бъдещето и огромният поток информация, който ни залива, се побират в паметта в компресиран вид, а ние забравяме дадените преди един ден обещания, важните срещи и дори рождените дни на близките си роднини.

Йога упражненията помагат да развиете внимание към собственото си тяло, а оттам и паметта.

Застанете с гръб към стената и разкрачете крака на ширината на таза.

Изпънете ръце нагоре, като дланите трябва да са една срещу друга.

Пренесете тежестта върху петите. Стегнете коленете си и се опитате да притиснете плътно до стената задната част на краката си.

Насочете задните си части надолу, а ръцете – нагоре. Отпуснете лопатките към талията, дръжте лактите прави и не напрягайте шията. Когато вдишвате, се изправяйте на пръсти.

Повторете десетина пъти.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest