ezine.bg»Статии»Здраве»Здравни Съвети»Лошата стойка вреди на либидото

Лошата стойка вреди на либидото

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Дарт Вейдър
2k190298
Лоша стойка
Дифузер и овлажнител за етерични масла, LED светлини, 2в1
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Дифузер и овлажнител за етерични масла, LED светлини, 2в1
60.00 лв.
Виж ››

В днешно време се движим все по-малко. Заради намаляването на физическата ни активност се променя значително и стойката на нашето тяло. Това от своя страна води до куп здравословни проблеми, сред които болки в гърба, високо кръвно налягане, проблеми с храносмилането, затруднено дишане и др.

Лошите новини за хората с неправилна стойка обаче не приключват дотук. Отпусната позиция на тялото предразполага към чувство на гняв, депресия и дори влошава либидото, сочи ново изследване, цитирано от вестник Дейли телеграф.

Учени направили проучване относно ефекта на отпуснатата или изправена стойка стойка върху хората. В изследването взели участие 74 доброволци. Специалистите наблюдавали положението на техните тела, след което им задали няколко въпроса.

Препоръчително е човек да не стои отпуснат на бюрото си по цял ден, а да изправи гърба си и да напуска стола поне за няколко секунди на всеки тридесет минути. В противен случай небалансираната му стойка ще навреди на коремните органи и ще попречи на успешното доставяне на кислород и хранителни вещества, смятат изследователите.

Според тях лошата стойка причинява отпуснатост, летаргия и лошо настроение. При неправилно дишане организмът се чувства атакуван и нивото на стреса се покачва. Това пък води до малко енергия и лошо спане.

Либидо

Имаме ли съвсем малко енергия, значи не можем да свършим качествено почти нищо и нямаме желание дори за малки радости като интимност с любимия. По този начин се разваля и хармонията в една връзка.

От друга страна, чрез правилната стойка се поддържат естествените извивки на тялото. Тя трябва да се запазва в изправено, седнало или легнало положение. Стойката ни може да се изправи, когато сядаме до облегалката на стола и след това се изправим.

В седнало положение тежестта трябва да се прехвърля равномерно върху двата крака, гърба трябва да е изправен, коленете да са отпуснати, а ханшът - стегнат. Освен това е нужно коремът да се прибере максимално, а след това да се отпусне леко, на половина и то така, че мускулите да се усещат.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest