ezine.bg»Статии»Интимно»Сексуалното въздържание: полезно или вредно?

Сексуалното въздържание: полезно или вредно?

Сексуалното въздържание: полезно или вредно?
Диспенсър за напитки Inovagoods - 3.5 литра-13%
Практичен аксесоар за вашия дом:
Диспенсър за напитки Inovagoods - 3.5 литра
79.00 лв.
68.73 лв.
Виж ››

Полезно или вредно е сексуалното въздържание? На този въпрос все още не е намерил ясен и категоричен отговор. Някои твърдят, че въздържанието със сигурност вредно сигурност, причини физически и психични разстройства. А други, които също са убедени в своята правота, че е безвредно за хората.

Къде е истината?

Сексуалното въздържание: полезно или вредно?

Неизразходваната енергия по неволя се разпределя към създаването на други ценности - духовни или материални. Човек, който по каквито и да е причини, няма възможност да задоволява своите сексуални нужди, влага енергията си в работа, в социални дейности и прочие.

От тази гледна точна сексуалното въздържание може и да се оказва полезно. За обществото, например, или за обкръжението на сексвъздържателя.

Защо обаче липсата на секс може да се окаже вредна? Сексуално въздържание причинява нарушения на нервната система - неврози, тежка депресия, разстройства на нервната система.

Промените, протичащи в организма, могат да доведат до сексуална перверзия, смятат специалисти. Особено нежелано е сексуалното въздържание при мъжете. А продължава повече от две седмици, обикновено води до преждевременна еякулация, която се възприема и като знак за заболяване.

Резултатът - страх от сексуален контакт, който от своя страна, води до още един провал. Така се получава един порочен кръг.

В действителност проблемът на сексуалното въздържание е строго индивидуален. Зависи преди всичко от силата на сексуалната възбудимост и сексуалното желание. Има възрастни, които могат да издържат без секс и цяла година, без това да предизвика отрицателни ефекти.

Какви са изводите?

Сексуалните контакти несъмнено са е част от нашето ежедневие. С тяхна помощ получаваме удоволствие, което въздейства на физиологичното и емоционалното ни благосъстояние. Внимание! Не практикувайте безразборен секс и взимайте превантивни мерки срещу венерически заболявания!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
ива
ива
19.06.2013 00:06
Защо не прочетохте материала преди да го публикувате?! Толкова грешки!!!
0
0
Пандора
Пандора
18.06.2013 09:15
Крайно време е да си назначите редактор , който знае български и правописът му е като за пред хора !
0
0