ezine.bg»Статии»Здраве»Лечение и Процедури»Откриха растение, лекуващо рак за 2 седмици

Откриха растение, лекуващо рак за 2 седмици

Антония Р.Антония Р.
Джедай
3k141
Откриха растение, лекуващо рак за 2 седмици
Загряващи пластири при болки и травми
Препоръчано за теб:
Загряващи пластири при болки и травми
20.00 лв.
Виж ››

Рядко срещано растение, намиращо се в горите на щата Куинсланд в Австралия, можело да унищожи голяма част от злокачествените тумори в човешкия организъм за 2 седмици.

От костилките на плода Hylandia dockrillii е разработен специалния препарат EBC-46, който вече е минал първата серия от експерименти върху лабораторни мишки.

Учените са инжектирали част от препарата върху меланом. От препарата е било поставено върху тумори на главата, шията и стомаха на над 300 различни животни.

Пет минути след като EBC-46 е бил поставен, се забелязало, че маланомите променили цвета си във виолетово и започнали да приличат на обикновена синина.

Меланом

24 часа по-късно меланомът ставал черен, а след още два дни се покривал с коричка, която падала след две седмици. Под нея кожата била чиста без никакви следи от раково образувание.

Специалистите добавят, че новият препарат едва ли ще успее да замени на 100% химиотерапията, но може да бъде изписван като допълнение на онкоболните, ако премине успешно клиничните изпитвания.

Експертите поясняват, че разработеният препарат включва клетъчна реакция, която спира кръвоснабдяването към тумора. След това организмът започва да възприема меланома като обикновена синина, активизират се необходимите имунни реакции и областта около тумора започва да се защитава.

EBC-46 обаче не може да действа срещу ракови клетки, които се разпространяват като метастази, пояснява Глен Бойл, който е ръководител на мащабното научно изследване.

Компанията, разработила препарата, разглежда въпроса за създаването на плантации от Hylandia dockrillii, като по този начин се снабдяват по-бързо с лечебните костилки на растението.

Ракът е сред най-разпространените болести в Европейския съюз, както и основен причинител на смърт в Европа.

Анализ на Оксфордския университет показва, че при мъжете ракът вече причинява повече смъртност от сърдечно-съдови заболявания. Това е така в девет страни - Белгия, Дания, Франция, Люксембург, Холандия, Португалия, Словения, Сан Марино и Испания.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest