ezine.bg»Статии»Семейство»Семейни Отношения»Кое е важно за една пълноценна връзка

Кое е важно за една пълноценна връзка

Антония Р.Антония Р.
Джедай
3k155
Среща
Комплект от 2 броя двустенни термо чаши по 350 мл-20%
Препоръчано за теб:
Комплект от 2 броя двустенни термо чаши по 350 мл
28.00 лв.
22.40 лв.
Виж ››

Една пълноценна и здравословна връзка не се крепи само на истинска любов. За да сте щастливи с половинката си, трябва да обърнете внимание и на няколко добре познати принципа.

Ако вече сте създали връзка с някого, трябва отново да погледнете основните критерии за пълноценни взаимоотношения и да разберете дали с партньора до вас спазвате принципите.

Разбиране

Взаимното разбиране е основата, върху която се градят едни дългосрочни взаимоотношения. Това не означава, че непременно с половинката трябва да харесвате едни и същи неща, за да има хармония помежду ви.

Балансът се появява, когато уважавате и разбирате интересите, работата и изборите на другия.

Целувка

Търпение

Търпението също е много важно, тъй като във връзка от двама винаги има период на опознаване и приспособяване към другия. Колкото повече напредва времето, в което сте заедно, толкова повече трябва да се увеличава търпимостта ви към навиците и начин на живот на вашата половинка.

Ако за това време не развиете подобна търпимост и помежду ви не се появи необходимия толеранс, е по-добре да се разделите.

Комуникация

От съществено значение е и пълноценната комуникация. Най-важно е да сте честни и открити с половинката си, без да се притеснявате, че някоя ваша тайна ще го отблъсне.

Правилна комуникация означава да свалите картите си на масата и да се покажете на партньора такъв, какъвто сте, без да се криете зад привидни фасади.

Съобразяване

За да бъде връзката ви пълноценна, трябва да има взаимно съобразяване и компромиси. Всеки човек има индивидуални нужди и желания, но за да поддържате една романтична връзка, трябва понякога да отстъпвате и да се съобразявате в дадени моменти.

Вярност

Верността не се отнася само за моногамен сексуален живот, а и за лоялност към партньора. Когато сте с един човек трябва да вярвате в неговите възможности и да го подкрепяте в мечтите му.

Доста често емоционалната изневяра в едни отношения се приема много по-тежко от физическата.

Лична свобода

Независимо колко сте влюбени или се стараете да обърнете внимание на партньора, трябва да оставяте време само за себе си и такова, за да се забавлявате с приятели.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
****
****
26.10.2014 11:57
Много интерестно, а това някакво висше развитие на хората ли е? Защото някои нямат вубще връзки, тоест не са връзкари, знаете колко лошо е това... та тези хора недоразвити ли са спрямо тези със връзките, и на там ли трябва да се стремят? Пък ако не успеят в този живот, то децата им дано се справят...
0
0