ezine.bg»Статии»Мода»Модни Съвети»Как да съчетаваме плетените жилетки

Как да съчетаваме плетените жилетки

Антония Р.Антония Р.
Джедай
3k156
Как да съчетаем плетените жилетки
Малка луксозна кутия за бижута за пътуване
Препоръчано за теб:
Малка луксозна кутия за бижута за пътуване
27.00 лв.
Виж ››

С падането на температурите плетените жилетки стават едни от най-предпочитаните дрехи за жените. Разнообразието им от цветове и дължини предполага различно комбиниране.

Когато си купувате жилетка, трябва да вземете под внимание нейната дължина. Ако сте по-ниска, в никакъв случай не си купувайте прекалено дълга жилетка, защото тя ще ви смали още повече оптически.

Комбинирането на кожено яке и дълга плетена жилетка стана доста актуална тази година. При нея задължително жилетката трябва да е по-дълга от якето и да е с ярък цвят, например зелено или жълто, така че да се отличава.

Ако сте облечени изцяло в неутрални цветове, плетените жилетки могат да бъдат отличен акцент за тоалета ви.

Широките плетени жилетки също ще са модерни дрехи през този сезон. Когато ги носим обаче трябва да имаме предвид, че материята и формата им отива само на деним, независимо дали са дънки или риза.

Късите и вталени жилетки, като алтернатива на широките, също остават модерни за сезона. Те могат да се използват като допълнение на ризи, тънките пуловери или блузите с къс ръкав.

Жилетките с широки ръкави за най-подходящи за съчетание с официални рокли. При тях правилото е, ако роклята е в ярък цвят, жилетката да е в неутрален и обратното.

Плетена жилетка

Дългите до земята жилетки са ексцентрични, заради което е хубаво и да бъдат по-шарени. Тези жилетки трябва да са от по-тънка материя и в никакъв случай не трябва да се съчетават с по-обемни дрехи.

Тази зима актуални ще са жилетките с асиметрични краища, като в някои варианти те имат и качулка.

Ако искате да носите жилетка в офиса, най-удачно е да я комбинирате с риза с класическа кройка и панталон. Правилото е следното – дългите жилетки се носят с прав панталон, а късите – с широк.

В случай че харесвате винтидж стила, брошката е перфектният аксесоар за жилетка. Най-често се закача от дясната или от лявата страна на гърдите. Ако пък жилетката ви е без копчета, можете да използвате брошката, за да я затворите.

Вече знаете как да съчетавате жилетките си. Вижте още идеи за безупречен стил!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest