ezine.bg»Статии»Любопитно»Миш-Маш»Поп звездите умират рано

Поп звездите умират рано

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Дарт Вейдър
2k190371
Ейми Уайнхаус
Двустенни термо чаши за кафе - 2 броя по 200 мл
Качество без компромис:
Двустенни термо чаши за кафе - 2 броя по 200 мл
29.00 лв.
Виж ››

Едва ли има човек, който в даден момент да не се е чудил какъв би бил животът му, ако беше поп звезда. Поне за малко всеки си е представял какво би се случило, ако беше известен, имаше безброй почитатели и живееше на гребена на вълната. За жалост, животът на поп звездите изобщо не е толкова лесен, колкото смятат мнозина, и много често приключва фатално.

При поп звездите освен забързан начин на живот се забелязва и висок процент на ранна смърт, показва ново австралийско проучване, цитирано от Франс прес.

Според резултатите от проведеното изследване американските музиканти умират до 25 години по-рано в сравнение със средностатистическия човек в САЩ.

Хората си мислят, че в света на поп музиката всичко върви по ноти, но има сериозни доказателства, че това въобще не е така, каза ръководителката на изследването Даяна Кени от университета в Сидни.

Елвис Пресли

Тя и екипът ѝ анализирали данни за кончината на точно 12 665 американски изпълнители, напуснали този свят в периода между 1950 година и 2014 година.

Проучването разгледало смъртта на музиканти, достигнали популярност в различни музикални жанрове, от поп музиката до джаза и пънка.

Внезапните смъртни случаи при музикалните изпълнители са между пет и десет пъти повече, отколкото при средностатистическите американци. Броят на самоубийствата пък е между два и седем пъти по-голям, подчертава Даяна Кени, която е специалист по психология и музика.

В сравнение със средностатистическите показатели, не е малко и нивото на убийствата. Впечатление също така прави и фактът, че по-голяма част от починалите музиканти са мъже.

Взимайки под внимание целия период, който проучихме, стигнахме до извода, че продължителността на съществуването на музикалните изпълнители е до 25 години по-ниска в сравнение с тази на обикновените американци, заяви Кени.

Добрата новина е, че с течение на време продължителността на живот при звездите се увеличава, както и при останалото население на САЩ.

През последното десетилетие музикалните изпълнители доживяват до 55-60 години, при над 75-годишна възраст за средностатистическите мъже в страната. Музикантките пък достига възрастта от 60 години, докато обикновените американки живеят до около 80 години.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest