ezine.bg»Статии»Интимно»История на вибратора

История на вибратора

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Дарт Вейдър
2k190394
Вибратори
Бамбукова кутия за бижута с огледало
Практичен аксесоар за вашия дом:
Бамбукова кутия за бижута с огледало
30.00 лв.
Виж ››

Вибраторът е сред най-разпространените женски секс играчки. Едва през последните години дамите започнаха да признават публично, че държат в нощното си шкафче подобен вид атрибути. Това обаче не значи, че те са се зародили наскоро. Напротив - оказва се, че точно тези уреди за сексуални забавления са съществували още през епохата на палеолита.

Според учените първият вибратор, на който са попадали, е фалосовиден камък. След него палеонтолози са се натъквали на вибратор, направен от слонова кост, метал и други материали. Бронзови фалоси са открити в гробница на династия Хан.

Широката си популярност обаче вибраторите придобиват, след като подобни сексуални играчки започват да бъдат употребявани в Древна Гърция и град Милет. През трети век преди Христа там местните занаятчии изработвали и продавали артикули, наречени олисбос. Олисбосите били изкуствени фалоси от дърво, камък и дървен материал. Те се използвали най-вече от самотни жени или лесбийки.

Доста по-късно се появяват и други разнообразни прототипи на първите вибратори. През 1896 година американският медик Джордж Тейлър изобретил вибратор на пара. По това време лекарите горещи препоръчвали тези продукти като средства за отнемане на напрежението и стреса при жените.

През 1902 година най-после американската компания Хамилтън Бийч патентова първия електрически вибратор. Така той се превръща в петия електрически уред вкъщи след шевната машина, вентилатора, чайника и тостера.

Пенис

Почти две десетилетия по-късно вибраторите се появяват и на малкия екран. Първият безжичен вибратор пък е изобретен през 1966 година. Негов баща е Джон Х. Травъл. Първият магазин за секс играчки отваря врати през 1974 година в Ню Йорк и то по идея на активиста за правата на жените Дел Уилямс.

С течение на времето се създават все по-иновативни секс атрибути. Така преди седем години на пазара излиза и първият ековибратор, който се рециклира и се захранва със слънчева енергия.

През 2011 година секс играчките заемат своето сигурно място на пазара. Те се появяват както в специализирани магазини, така и в някои супермаркети. По същото време започва да се предлага и вибратор колие, който може да се ползва като секс играчка и бижу.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
54
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Dragomir Ivanov
Dragomir Ivanov
20.04.2017 12:25
Вибратора и секс играчките по последни данни датират от над 2000 години и този вид секс забавления и помощници далеч не са измислени вчера и днес.
1
0