ezine.bg»Статии»Здраве»Народна Медицина»Сироп от лук облекчава дишането

Сироп от лук облекчава дишането

Кашлица
Пулсов Оксиметър за пръст PulsOX 50 - D
Практичен аксесоар за вашия дом:
Пулсов Оксиметър за пръст PulsOX 50 - D
60.00 лв.
Виж ››

Времето се влоши и настинките и вирусите излязоха на хоризонта. Един от симптомите, които обикновено отшумяват бавно, е кашлицата. В началото тя е суха и е изключително мъчителна. За да се отървете от тази кашлица, можете да се доверите на домашен сироп, който се приготвя с лук.

Този сироп е изключително ефикасен и след съвсем кратка консумация ще забележите, че дишането ви се облекчава. За да си го направите у дома, ще са ви нужни следните няколко продукта – 750 мл вода, 1 ч.ч. захар и две големи глави лук. Първо сложете водата в подходящ съд на котлона и я оставете на силен огън, за да заври.

През това време почистете главите лук от люспите и ги измийте – следва да ги нарежете на шайби. След като водата вече е завряла, можете да изсипете шайбите лук в тенджерата.

Следващата стъпка е да следите количеството на водата в тенджерата. Когато течността се изпари и остане само половината от нея, трябва да извадите лука. Това става най-лесно с помощта на решетъчна лъжица.

Добавете захар към течността и оставете сиропа да поври, докато кристалчетата на захарта не се разтворят хубаво. След това изключете и отдръпнете от котлона.

Сиропът с лук трябва да изстине напълно, за да се пие – най-добре си го разделете на три равни части и ги изпийте за един ден.

Лук

След всеки прием е желателно да не ядете или пиете нищо в продължение на тридесет минути. Сиропът е подходящ и за хора, които имат хроничен бронхит, както и астма.

Той няма определен период, в който може да се приема – тъй като в него има природни съставки, можете да пиете от него, докато кашлицата ви напълно изчезне.

Ако все пак не ви се иска да стигате до кашлица и сироп от лук и захар, можете да подсилите имунната си система. Предлагаме ви отново една домашна рецепта, която ще ви помогне да прогоните всяка възможност да се разболеете. Трябват ви по 1 кг смокини, пчелен мед и лимони.

След като измиете хубаво плодовете, трябва да ги смелите на ситно и добавите меда – разбъркайте, докато се уеднакви сместа. От тази смес се приема по 1 с.л. около половин час преди храна. Хубаво е цялата смес да стои на хладно място. Освен за имунната система, тази рецепта е полезна и за сърцето.

Ако вече сте се разболели, можете да комбинирате сиропа и сместа за имунната система – благодарение на тези рецепти ще се почувствате добре изключително бързо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest