ezine.bg»Статии»Красота»Маникюр и Педикюр»Как да ускорим растежа на ноктите

Как да ускорим растежа на ноктите

Антония Р.Антония Р.
Джедай
3k150
Как да ускорим растежа на ноктите

За да имате дълги нокти и красив маникюр, трябва да спазвате няколко основни техники, които ще помогнат на ноктите на ръцете ви да растат по-бързо и да бъдат по-здрави.

Важно е да се знае, че плочката на всеки един от пръстите ви се намира в различна фаза на растеж и често трябва да ги наблюдавате и да ги подравнявате, ако нокътят на един от пръстите израства по-бързо от другите.

Освен това, ако ноктите на ръцете ви растат по-бавно, може да означава и че не приемате необходимите витамини и минерали, от които тялото ви се нуждае.

Ето как да имате по-дълги нокти!

1. Приемайте витамини, минерали и аминокиселини – основната причина, заради която ноктите на ръцете растат по-бавно, е липсата на съществени вещества. Витамините и минералите достигат до ноктите чрез кръвта и затова те растат по-бавно на хората с лошо оросяване. Хранителните добавки за нокти са много полезни.

Как да ускорим растежа на ноктите

Кръвообращението може да бъде подобрено и ако масажирате плочката на всеки един от ноктите си.

2. Осигурете топлина на ръцете си – подобно на косата, и ноктите на ръцете растат по-бързо през лятото, а причина за това е по-топлото време. Хората, които не носят ръкавици през зимата, имат чупливи нокти, които едва помръдват на дължина.

В по-студеното време трябва да си приготвяте и маслена баня за ноктите. За целта трябва да подгреете в малка купичка зехтин, след което да потопите ноктите си в нея за няколко секунди. След това ръцете не трябва да се измиват, а зехтинът трябва да се втрие с масажни движения в тях.

3. Не пилете ноктите отстрани – за да бъдат ноктите ви твърди, не трябва да ги пилите отстрани. Заостреният и прекалено дълъг маникюр е изпитание дори за най-здравите нокти и често води до болезнени счупвания и травми. Правете ноктите си в правоъгълна или полуовална форма, ако искате ноктите да растат по-бързо.

4. Лакирайте редовно ноктите си – лакът прави нокътят по-устойчив и следователно – той расте по-бързо. Първо нанасяйте заздравител, след което поне два пъти минете нокътя с лак, а накрая поставете топ лак.

Купувайте си само качествени лакове за нокти, защото те щадят плочката и подхранват с допълнително минерали.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest