ezine.bg»Статии»Здраве»Народна Медицина»Рецептите на Баба Ванга срещу главоболие

Рецептите на Баба Ванга срещу главоболие

Антония Р.Антония Р.
Джедай
3k142
Главоболие
Загряващи пластири при болки и травми
Препоръчано за теб:
Загряващи пластири при болки и травми
20.00 лв.
Виж ››

Баба Ванга е използвала само народната медицина, за да лекува физическата болка. Нейните чудодейни рецепти са били събрани и разпространени от племенницата ѝ Красимира Стоянова.

Пророчицата има 3 изпитани рецепти срещу главоболие, както и няколко изпитани методи срещу хронично главоболие и упорито главоболие при деца.

Рецепта срещу главоболие №1

Трябва да измиете главата си с вода, в която е сварена дива мерудия.

Рецепта срещу главоболие №2

Съберете 2 килограма диво просо, което е във восъчна зрялост. Това количество трябва да го изпиете в рамките на 10 дни. Всяка част от дивото просото се сварява в голямо количество вода за 10 минути. Със свареното обливайте тялото си в 10-дневния период.

Билки

Рецепта срещу главоболие №3

Сварете 3 чаени лъжички анасон в 600 милилитра вода, докато кипне. Пийте от отварата по 3 пъти на ден по 1 кафеена лъжичка преди хранене.

Рецепта срещу упорито главоболие при деца

В чиста торбичка поставете 1 китка изсушен смил, след което го поставете под възглавницата на детето си, за да преспи 1 вечер на билката. На следващия ден я сварете и полейте болната глава с напитката.

Рецепта срещу силно главоболие, причинено от стрес

В продължение на няколко дни всяка вечер преди лягане трябва да изяждате по 1 супена лъжица захар на пясък, след което да изпиете 1 чаена чаша вода.

Рецепта срещу хронично главоболие

Ванга

Сварете чубрица в голямо количество вода и всяка вечер потапяйте главата си в отварата за 10-15 минути. С течността трябва да обливате и цялото си тяло.

Рецепта срещу главоболие, причинено от неспокоен сън

Сварете 2 листа от тревата столетник в 2.5 литра вода. С отварата поливайте главата и тялото си по няколко пъти всяка вечер преди лягане.

Срещу главоболие, причинено от болки в ухото

Карамелизитайте 1 супена лъжица захар и след като започне да покафенява, залейте я с 1 чаена чаша студена вода. Разбърквайте, докато карамелът се разтвори напълно, и след това я изпийте. Необходимо е всеки ден да изпивате по 1-2 чаши на ден от тази напитка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest