Ezine.bg»Статии»Семейство»Семейни Отношения»Кога една връзка има бъдеще според психолозите

Кога една връзка има бъдеще според психолозите

Антония Р.Антония Р.
Джедай
3k77
Любов

Според психолозите има един много лесен начин, по който да се установи дали една връзка има щастливо бъдеще или с този човек ще се разделите още в самото начало.

В психологията се вярва, че редът, под който сте родени в семейството, може да определи някои черти от характера ви. Съответствието на по-голямо и по-малко дете в семейството между двамата партньори може да определи до колко една връзка ще е успешна.

Според наблюденията на психолозите най-успешните връзки са тези, в което единият партньор е бил по-голямото дете, а другият – по-малкото.

По-големите деца обикновено са свикнали да се грижат за другите, докато по-малките се чувстват истински щастливи, само ако някой се грижи за тях. Това задава чудесна база на синхрон, от която една връзка може да се развива като успешна и щастлива.

Когато и двамата партньори са били по-големите деца в семейството, е много по-вероятно да има разминавания в очакванията, тъй като и двамата са свикнали да обгрижват другия повече от нужното.

Караници

Въпреки това подобни връзки имат бъдеще, стига да се преодолее взаимната жажда доминиране във връзката.

Трудна е връзката, в която и двамата партньори са били по-малките деца. Това означава, че и двамата очакват безвъзмездна любов и постоянни грижи.

И двамата партньори карат човека до себе си да се чувства длъжен да ги прави щастливи, като непрекъснато му напомнят кое не върши, както трябва. Подобни връзки много често завършват с раздяла заради чувствата за неудовлетвореност.

Не са много сполучливи връзките, в които и двамата партньори са били единствените деца в семейството. По принцип такива хора израстват като големи егоисти, които са свикнали да задоволяват и най-малките им прищевки.

Единствените деца в семейството са свикнали да получават всичко и твърде често имат високи изисквания за партньора си. Ако и двамата партньори са били единствените деца на своите родители, това ясно показва, че връзката няма как да продължи дълго.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest