Как да запазим младостта си?

МаринаМарина
Джедай
46820
Младост
Бамбукова кутия за бижута с огледало
Практичен аксесоар за вашия дом:
Бамбукова кутия за бижута с огледало
30.00 лв.
Виж ››

Годините променят човек не само вътрешно, но и външно. Всеки от нас иска да запази младоликия си облик, независимо дали е на 30 или пък на 60 години. И колкото и да Ви се струва мисия невъзможна, има няколко трика, които, ако приложите навреме, ще запазите по-дълго младостта на тялото.

Повече Витамин C

Много е важен хранителният състав на приетата храна. Консумацията на продукти, богати на витамин С, са от изключителна важност за запазване младежкия външен вид. Това е така, защото този витамин стимулира производството на колаген в кожата, като я прави да изглежда мека и еластична. Похапвайте повече плодове и зеленчуци в ежедневието си, за да сте здрави и красиви.

Роля на протеините

Също е от значение приемът на повече протеини в менюто. Те участват също в производството на колаген в кожата и подпомагат нейната регенерация. В този смисъл консумацията на риба, месо, млечни продукти, яйца, ядки и боб ще повлияят благоприятно върху вашия външен вид, позволявайки Ви да изглеждате прекрасно.

Нерафинирани мазнини в храната

Здравословно хранене

Специалистите препоръчват за красива кожа подправянето на различните храни с нерафинирано масло от рапица или зехтин. Според тях така абсорбцията на приетите с храната витамини е по-пълноценна, освен това е изключително здравословно.

Подходяща козметика

Освен храната са налице и други фактори, отговорни за запазване красотата и младоликия вид на кожата. Използването на различни козметични продукти като пудра за лице, фон дю тен и редица други оставят трайни следи върху кожата. С годините те повишават риска за появата на малки бръчки. Кожата става дехидратирана и изглежда състарена.

Изследвания посочват още прекомерното излагане на вредните ултравиолетови лъчи като причина за увреждането на клетките на епидермиса. В това число влиза и използването на солариуми.

В определени моменти се налага използването на различни препарати, които да прикрият несъвършенствата по тялото. Те основно се нанасят по лицето и ръцете на човека.

Важно е да използвате правилния продукт без напластяване, защото не бива да се забравя, че красотата е външен маркер, но е важно как човек се чувства отвътре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest