ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Здравословно Хранене»Нова добавка ни засища и отслабваме лесно

Нова добавка ни засища и отслабваме лесно

Нова добавка ни засища и отслабваме лесно

Ако се притеснявате, че на предстоящите празници няма да можете да устоите на вкусните блюда по трапезата, отдъхнете си – британски учени създадоха засищаща добавка. Тя всъщност потиска апетита и по този начин ни помага да ядем по-малко и съответно да не качваме килограми.

Това съобщават Би Би Си и агенция Ройтерс. Причината този медикамент да успява да регулира апетита е съставката пропионата.

Тя помага на хората да ядат значително по-малко количество храна и да губят килограми – това е вещество, което ни помага по естествен начин да се чувстваме сити.

Пропионата се получава от разграждането на фибрите в стомашно-чревния тракт на човешкия организъм. Специалистите, които са създали добавката обясняват, че за да има ефект, тя трябва да се приема редовно.

Всъщност тя представлява разтворима пудра и сега специалистите от лондонския „Импириъл колидж“ ще правят опити да я вложат към различни плодови шейкове, както и към хляб.

Учените, които са разработили добавката, са успели да доставят пропионата до дебелото черво на човек, където всъщност се отключват механизмите по отделянето на хормони, които контролират апетита.

Простото добавяне на тази съставка към храната, с която човек се храни, няма да помогне за по-бърз ефект, защото тя ще се абсорбира от червата твърде рано, обясняват учените.

Нова добавка ни засища и отслабваме лесно

Специалистите обясняват още, че са успели да „заблудят“ червата, като са свързали това вещество към инулина – това е естествено въглеводородно съединение, което е характерно за растенията.

По този начин пропионата се доставя до дебелото черво, без да бъде обезпокоявана по пътя й до там. След това, под въздействие на микрофлората, тази съставка успешно потиска апетита – учените твърдят, че първоначалните тестове на тази добавката са повече от добри.

Добавката IPE е дадена на 20 души доброволци – според данните, те са консумирали с 14 на сто по-малко храна впоследствие.

Следващите експерименти на специалистите са продължили с други 49 пациенти, страдащи от свръхтегло, които са слагали по десет грама от добавката към обичайната си храна.

След месец и половина, повечето от тези хора изгубили по около три на сто от своето тегло. Автор на проучването е професор Гари Фрост.

Той споделя, че за година пълнолетните хора напълняват средно с 300 до 800 грама. Специалистът в убеден, че новата добавка ще помогне на тези хора да не напълняват.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest