ezine.bg»Статии»Интимно»Повече порно - по-малко удоволствие от секса

Повече порно - по-малко удоволствие от секса

Секс
Бамбукова кутия за бижута с огледало
Практичен аксесоар за вашия дом:
Бамбукова кутия за бижута с огледало
30.00 лв.
Виж ››

За да изпитва повече удоволствие от секса, човек трябва да намали гледането на порно, обясняват специалисти. Изследването е съвместно между няколко университета – участвали са специалисти от Нюйоркския университет, университета на Арканзас във Файетвил, както и „Джеймс Мадисън“ във Вирджиния.

Учените обясняват, че мъжете, които често гледат порно, не само изпитват по-малко удоволствие от секса, но и много често се опитват да приложат онова, което са гледали в реалния живот. В повечето случаи порно филмите са свързани с насилие и унижение към жените, твърди се в резултатите от изследването.

Порното не бива да се превръща в източник на сексуално обучение, защото историите и развитието им са нереални, посочват специалистите. За проучването учените са изследвали 487 човека – всички участници са били хетеросексуални и на възраст между 18 и 29 години.

Учените са задавали въпроси на участниците – питанията са били основно свързани с любовните връзки на участниците и с това колко често гледат порно филми.

Интимно

Резултатите показват, че господата, които гледат порно няколко пъти седмично, разчитат до голяма степен на това, което са гледали, за да се възбудят и са склонни да го приложат в собствения си сексуален живот.

Учените са категорични, че мъжете, които често гледат порно, изпитват по-малка наслада от секса, в сравнение с господата, които не гледат подобни филми. Изследването на учените е публикувано в Archives of Sexual Behavior.

Статистици, които работят в един от най-големите и посещавани сайтове за порно – Pornhub пък направили интерактивна карта на света, в която се посочва къде се гледа най-много порно. Експертите определят, че средното гледане на порно е между пет и седем минути, а дълго е, когато човек гледа между 15 и 17 минути.

България е в средата на класацията със 7 минути и 44 секунди, а първото място е за китайците, след които се нареждат и африканските страни. Оказва се, че от балканските народи единствените по-големи почитатели на филмите за възрастни са гърците, които издържат на тази гледка по 8.34 минути. Най-малко порно гледали в Ирак.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Хриса
Хриса
14.07.2015 23:46
На мен пък един приятел ми каза,че гледа порно и мастурбира,защото жена му не го задоволява.Рано или късно ще и изневери.
0
0