ezine.bg»Статии»Семейство»Семейни Отношения»Прави ли ни бракът по-щастливи?

Прави ли ни бракът по-щастливи?

МаринаМарина
Джедай
46818
Брак
Фасонка със сензор за движение, 60 W
Практичен аксесоар за вашия дом:
Фасонка със сензор за движение, 60 W
32.00 лв.
Виж ››

Много от хората смятат, че бракът е документ, просто един подпис, начин да направиш купон и да се изхарчат много пари. А истината е с много лица, защото няма ясни правила и норми за щастлив живот.

Още от малки, момиченцата гледат анимации с принцеси със щастлив край. А как краят да е щастлив, ако не е намесен и някой принц.

Истината е някъде там и лутането дали трябва брак зависи единствено и само от тези двама души - принцът и принцесата. Уповаването в този документ със сигурност няма да бъде решение на съществуващите или бъдещи изпитания, през които преминава всяка връзка.

В 21 век всеки втори човек е изпълнен с желание за повече власт и финансови постъпления. Всеки човек, независимо жена или мъж, има за цел развитие в кариерата.

Тези мисли завладяват все повече млади дами и господа, за които издигането на работното място измества настрана създаването на семейство, а за брак да не става и дума.

И ако те така са щастливи, това означава, че човек и сам си е достатъчен, постигайки успехи, но в друго измерение.

Семейни Проблеми

Различни статистически извадки посочват необвързаните мъже и жени като водещи в развитието на икономиката на дадената страна.

Те са амбицираните служители, готови да се борят докрай и да поемат предизвикателствата, без да се налага да бързат за дома. Така не се разсейват от брака, съпруга и децата.

И ако се замисли човек колко свободно време ще има ако не трябва да мисли постоянно за чистене, готвене и пране? Ще остава време за глезотии, за козметични салони, за приятелите, за вечерните купони.

Други данни посочват, че 34 на 100 от необвързаните мъже са с по-висок риск от преждевременна смърт, а при жените този процент е 23 на 100.

Проучване на Оксфордския университет посочва, че омъжените жени имат по-нисък риск от смърт от сърдечно заболяване в 28 % от 100%.

Самотата при необвързаните е налице рано или късно, защото човек е част от нещо, което свършва в един момент, макар и то да не се нарича брак.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest